Истражување: Омега 3 масни киселини за високиот притисок да се скроти!

Покрај промените во животниот стил, како што е јадење здрава исхрана и губење на вишокот тежина, постојат издржани докази дека редовниот внес на Омега 3 масни киселини може да помогне во контролата на крвниот притисок, како и во контролирањето на високиот крвен притисок (познат и како хипертензија).

Високиот крвен притисок е тесно поврзан со ендотелијалната дисфункција, слој на клетки што ги поставуваат вашите крвни садови.

Неповторлива понуда на Vitamin C Serum за 590 ден. + Подарок CLINOX

ЗА ДА НАПРАВИТЕ НАРАЧКА КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Ендотелот е вклучен во голем број физиолошки процеси кои влијаат на кардиоваскуларното здравје, како што се контракција и релаксација на крвните садови и крварење.

Ендотелијалната дисфункција е поврзана со формирање на плаки во вашите артерии (атеросклероза), состојба што може да доведе до срцев и мозочен удар.

Во бројни истражувања врз животни, научниците забележале дека дневниот внес на Омега 3 масни киселини може да помогне во подобрувањето на функцијата на ендотелот и да се подобри еластичноста на вашите артерии.

Истражувања сугерираат редовен внес на Омега 3 масните киселини и тоа минимум 1000мг дневно.

На прегледот на истражувањето објавено во Американскиот журнал за хипертензија во 2014 година, истражувачите споредиле неверојатни 70 претходно објавени клинички испитувања кои ги испитувале ефектите на Омега3 масните киселини ЕПА и ДХА кај луѓе со или без висок крвен притисок крвен притисок.

Истражувачите откриле дека просечниот систолен крвен притисок опаднал за 4,51 mmHg кај луѓето кои земале DHA и EPA (во споредба со оние кои примале плацебо). Дијастолниот крвен притисок е намален во просек за 3,05 mm Hg.

Истражувачите откриле во нивната анализа дека кај сите луѓе кои редовно земале Омега 3 масни киселини систолниот крвен притисок е намален за 1,75 mm Hg и дијастолниот крвен притисок е намален за 1,1 mm Hg (без оглед на крвниот притисок на лицето).

Dr.Viton OMEGA-3 (E+ D3) е достапен во аптеките на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, и во други подобро снабдени аптеки, а го има и на рафтовите во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн: https://alfalab.mk/proizvodi/p-dr-viton/omega3

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr.Viton OMEGA-3  ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!