Што ти предизивкува акни на лицето и како можеш да ги спречиш и излечиш?

Акните се честа состојба на кожата при која порите се запушуваат, па доаѓа до појава на акни и воспалени, инфицирани апцеси (кластери гној).

Акните вообичено ги зафаќаат лицата во развој, поради меѓусебното делување на хормоните, кожниот лој и бактериите кои живеат на кожата и во неа, како и на влакната. За време на пубертетот, лојните жлезди во кожата стануваат поактивни и произведуваат прекумерна количина на лој (маснотии). Често, исушената маснотија, излупената кожа и бактериите се насобираат во порите на кожата создавајќи комедон (промена на кожата што се манифестира како темна точка на местото на отворот на лојната жлезда), кој попречува истекување на маснотијата од фоликулите на влакненцата низ порите. Ако запушувањето е нецелосно, се појавува отворен комедон, ако е целосно се појавува затворен комедон. Во затворените пори се развиваат  бактерии и се разградуваат масти, кои долнително ја надразнуваат кожата. Надразнетите отворени и затворени комедони создаваат кожни промени кои општо се познати како акни и мозолчиња.

Серапептазата е протеолитички ензим кој има силно антиинфламаторно дејство и делува на смирување и видно намалување на кожните воспаленија и надразби. Истовремено има моќ да го намали и отокот што се јавува на местото на воспалената акна.

Dr. Viton – Serrapeptase е природна алтернатива без несакани ефекти, моќен ензим кој освен што ги смирува кожните надразби и акни, помага и во чистење на лузните кои се појавуваат на лицето, по ваквата состојба.

Dr. Viton – Serrapeptase го раствора мртвото ткиво, не дозволувајќи да дојде до таложење во порите и создавање на акни, но го разградува и воспаленото со што ја чисти и негува кожата на лицето.

Серапептазето го потпомага и дејството на антибиотикот при бактериска инфекција, поради што е одлична природна поддршка при медицински третман на кожа склона на акни, во чие лекување се вклучени и антибиотици.

Dr. Viton – Serrapeptase е природен, физиолошки агенс кој е лишен од гастроинтестинални несакани ефекти и е најдобриот и најсилниот природен антивоспалителен препарат кој нема никакви несакани нуспојави. Поради своите анти-фиброзни карактеристики, успешно ја спречува конфигурацијата на лузните.

Dr. Viton – Serrapeptase можете да го нарачате онлајн: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-serrapeptase/

Dr. Viton – Serrapeptase може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)