Dr.Viton Bioferril природен начин за брзо ослободување од анемијата

Сигурно си слушнал за анемија, состојба при која на крвта и недостасува соодветна количина на црвени крвни клетки.

Црвените крвни клетки го носат кислородот до сите клетки во телото.  Железото е неопходно за создавање на доволни количини на хемоглобин и правилно функционирање на еритроцитите.

Недостатокот на железо најчесто доведува до на целосна изнемоштеност, чувство на хроничен замор, немање елан, неизмерна желба за спиење, намалена виталност, намален имунитет, намалено психичко и физичко здравје.

Ваквите симптоми заедно со бледиот тен  најчесто укажуваат на железо-дефицитарна анемија.

Ова е многу често сценарио особено ако си жена во своите репродуктивни години или имаш обилни менструални крварења или проблеми со дигестивниот тракт.

За среќа состојбата се лекува и симптомите исчезнуваат доколку во исхраната се внесе поголема количина на железо, со храната, со лекови или со додатоци во исхраната кои содржат железо.

На пазарот постојат многу препарати со чисто железо или железо во комбинација со други витамини и минерали.  Во додатоците за исхраната препорачана дневна доза на железо е 14 мг на ден и токму таа доза е содржана во 1 капсула Bioferril!

И тоа не е сѐ, железото во Bioferril е во форма на микроенкапсулирано железо пирофосфат, иновативната метода на микроенкапсулирање ја дава уникатноста на овој производ и обезбедува:

 • поголема апсорпција и биоискористливост во телото и многу подобар ефект!
 • микроенкапсулираното железо е нежно за желудникот (се препорачува и за бебeшки формули)!
 • нема непријатен метален вкус!

Освен микроенкапсулирано железо, Bioferril содржи и цинк, бакар, фолна киселина, витамини Б12, Б5, Б6, Б3,Б1, Биотин и Биоперин!

Bioferril e моќно оружје во борбата против анемијата кој ќе ти ја врати изгубената енергија и виталност!

Bioferril е уникатната формула со микрoенкапсулирано железо и внимателно одбрани витамини и минерали, која успешно:

 • помага при анемија (го покачува хемоглобинот и бројот на црвени крвни клетки)
 • го отстранува хроничниот замор
 • дава поголема физичка и ментална енергија
 • помага при анемија (го покачува хемоглобинот и бројот на црвени крвни клетки)
 • го зголемува дотокот на кислород во сите клетки во телото
 • ја подобрува мускулната функција
 • помага при “сидром на немирни нозе”
 • не го иритира желудникот

Ако сакаш брзо да се ослободиш од анемијата, пробај го уште сега Dr. Viton Bioferril

Dr. Viton Bioferril можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton Bioferril можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/bioferril/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)