КЛЕТКИ УБИЈЦИ ВО ЗАШТИТА НА ТВОЕТО ЗДРАВЈЕ

Твојот ИМУНОЛОШКИ СИСТЕМ е моќна, софистицирана и многу паметно организирана армија… мрежа од клетки (КЛЕТКИ УБИЈЦИ), органи и ткива кои делуваат заедно да го одбранат телото од надворешни напади или болести (вируси, бактерии, токсини…)

Еве како делува и како те штити твојата лична армија наречена “Имунитет”!

Твојата лична армија е составена од разновидни имуноклетки наречени “КЛЕТКИ УБИЈЦИ“ како Т-клетки, Б-клетки, лимфоцити,  микрофаги, антитела…

Клетки кои претставуваат врвни специјализирани војници кои се создадени само за убивање на непријателот и за одбрана за организмот.

Одредени ткива и органи како: тимусот, коскената срж, слезината, крајниците претставуваат командни центри каде се создаваат, тренираат и координираат “КЛЕТКИТЕ УБИЈЦИ“.

Во зависност од тоа кој непријател напаѓа (вируси, бактерии, габи, токсини, патогени организми) имунолошкиот систем спрема различна „тактика“ за одбрана и напад за секој различен непријател.

Имунолошкиот систем има меморија со која го памти непријателот, кога следниот пат ќе нападне некој вирус и бактерија организмот алармира и “КЛЕТКИТЕ УБИЈЦИ“ се мобилизираат и побрзо и поефикасно го унишуваат веќе познатиот непријател.

Што може да заклучиме?

Силен имунитет значи дека одбрамбениот систем ти е силен и не може да се разболеш.

Слаб имунитет значи дека имаш слаб одбранбен систем, дури и најобична бактерија може да те направи болен, а кога ќе се разболиш болеста трае подолго.

ФАКТ: Доколку не постои имунолошкиот систем може да умреме за 3 часа, доколку не нападне и најобична бактерија

Сега добро знаеш што е имунитет и што прави за тебе и како те штити.

Ако продолжиш да читаш внимателно ќе дознаеш тајната како најефикасно да го подобриш и зајакнеш твојот имунитет.

Тајната е наречена СПИРУЛИНА.

Спирулината алга којa научниците ја сметаат за најмоќен имуностимулатор.. и на ИМПРЕСИВЕН начин го зајакнува ИМУНИТЕТОТ !

Бројни медицински студии покажуваат дека при употреба на спирулина се забрзува создавањето на нови-имуно клетки кои се борат против инфекции и кој го подобруваат имунитетот и ја подобруваат заштитата од разни вируси, хронични болести и рак.

Исто така зголемена активност покажале составните делови на имунолошкиот систем како Т-клетките и матичните клетки од коскената срж.

Спирулината во себе содржи ретки полисахариди кои го оневозможуваат навлегувањето на вирусите во здравите клетки на човекот, со што се оневозможува развој и ширење на болеста.

Спирулината исто така ефикасно ги регенерира клетките и ткивата кои се уништени од вирусите и бактериите, така што организмот побрзо заздравува, окрепнува, а воедно и се регенерира.

Спирулината е богат извор на Хлорофил кој има силна моќ да го прочисти организмот од разни штетни материи кои ги внесуваме преку во воздухот и храната како тешки метали, токсини и разни хемикалии, материи кои негативно влијаат на имунитетот и на општото здравје.

Докажано е дека вирусите и бактериите сакаат и уживаат во кисела средина каде брзо се размножуваат, во алкална средина едноставно умираат.

Спирулината ја зголемува PH вредноста со што се оневозможува нивниот развој. Висока PH вредност на телото исто така спречува ширење на рак, тумор, кандида и ешерихија коли.

Сега кога знаеш и како да го зајакнеш својот имунитет немој да чекаш и да молиш да не те закачи следниот грип или настинка или било каква болест.

Спирулина “San Sebastian” е оргaнска спирулина со врвен квалитет.

Ќе ти го зајакне имунитетот , ќе те направи направи супер отпорен на болести и ќе бидеш полн со енергија и ќе пукаш од здравје!

Приклучи им се и ти на илјадниците задоволни корисници во светот и во Македонија!

San Sebastian Spirulina производите можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

San Sebastian Spirulina можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/kategorija/san-sebastian/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)