Коензим Q10 за одлично здравје и најздраво срце!

Ако сакаш да го одржиш здраво твоето срце, или веќе страдаш од срцеви проблеми, тогаш време е да дознаеш нешто повеќе за Коензимот Q10.

Коензим Q10 е состојка која природно се создава во твоето тело, и е важна за создавањето на енергијата во клетките. Иако природно се создава,  неговата количина сепак се намалува со стареењето.

Поради важната улога што оваа состојка ја има во целото тело, како што старееме се препорачува  да се зголеми нејзиниот внес во телото, преку храна или со додавање на додатоци во исхраната.

Коензимот Q10 го има во секоја клетка од твоето тело, но во најголема концентрација се наоѓа во органите каде побарувачката на енергија е поголема, во срцето, бубрезите, плуќата и џигерот.

Коензимот Q10 е многу важен за работата на срцето, и со научни студии е докажано дека помага дури во случаи кога има застој во неговата работа.

Се претпоставува дека своето позитивно дејство Коензимот Q10 го остварува преку снабдување на оптималното ниво на потребна енергија, преку намалување на оксидативната штета и со подобрување на срцевата функција.

Коензимот Q10 има и сино антиоксидансно дејство и ги заштитува клетките од штета и предвремено стареење.

Во една студија во која учествувале 420 лица со застој во срцевата работа, редовната употреба на Коензим Q10 во период од две години ги подобрила нивните симптоми и го намалила ризикот од смрт.

Во друга студија во која учествувале 641 пациент, на половина од нив им бил даван Коензим Q10, а на останатите им било давано плацебо. По измината една година, забележано било дека пациентите кои земале Коензим Q10 имале многу помалку компликации или престои во болница.

Коензимот Q10 помага за:

  • Подобрување на срцевата функција
  • Зголемување на плодноста
  • За поголема физичка издржливост и енергија
  • За здрава и помлада кожа
  • Контрола на дијабетесот
  • Намалување на главоболките
  • За мозочно здравје
  • За здрави бели дробови
  • За заштита на ДНК и превенција на канцер

Ако сакаш брзо да се ослободиш од анемијата, пробај го уште сега Nature Essential Koenzyme Q10!

Nature Essential Koenzyme Q10 можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Nature Essential Koenzyme Q10 можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/q10/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)