7 чудотворни состојки против болки во зглобови

Би сакал ли денот да ти биде лесен како песна? Без вкочанетост во нозете и грбот и без замор што те блокира?

Возможно е! Со здрави навики и Dr. Viton- MOVENS.

Кога зглобовите се здрави, движењето не боли колку и да е предизвикувачко. И тогаш можеш да уживаш во прошетки и рекреација. Но, кога зглобовите болат, „чкрипат,“ отекуваат, твоето тело страда и ти се расипува расположението. Ваквите сигнали не смееш да ги игнорираш.

Благодарение на глукозаминот, хијалуронската киселина, колагенот, како и витамините Ц и Д3 комбинирани во една таблета Dr. Viton MOVENS, ќе си ја вратиш виталноста и ќе спречиш пропаѓање и дегенерација на мускулите и зглобовите. Болката ќе ја снема, а ти ќе се движиш без ограничување и нелагодност.

Dr. Viton MOVENS таблетите се комбинација на неопходни состојки кои ќе го направат полетно секое твое движење.

  • ХОНДРОИТИН СУЛФАТОТ е природна состојка на ’рскавицата која ја штити и не дозволува предвреме да почне да пропаѓа, така што обезбедува создавање на неопходната синовијална течност во зглобовите.
  • ВИТАМИНОТ Д3 овозможува апсорпција и искористување на калциумот во коските, одржувајќи ги цврсти и здрави.
  • ХИЈАЛУРОНСКАТА КИСЕЛИНА е составен дел од синовијалната мембрана која го обложува секој зглоб и истиот го подмачкува, овозоможувајќи непречено и лесно движење. Ја има во секоја коска, зглобови, сврзно ткиво и во структурата на самата ’рскавица.
  • Д-ГЛУКОЗАМИН учествува во градењето на ’рскавицата, клучен е за сврзното ткиво и им обезбедува на зглобовите заштита и регенерација.
  • ВИТАМИНОТ Ц допринесува да се создаде доволно колаген без кој нема нормална функција на коските, зглобовите и ’рскавицата.
  • КОЛАГЕНОТ е главна протеинска компонента на кожата, коските и ’рскавицата и претставува 80% од вкупните коскени протеини. Колагенот ја поврзува кожата со структурата под неа и ги обвиткува мускулите и некои мускулни групи.
  • МСМ е супстанца природно присутна во зелените растенија, животните и човекот. Важи за природен аналгетик кој делува на повеќе нивоа – ги намалува болките во зглобовите, вкочанетоста и отокот. Најмногу делува на дегенерацијата на зглобовите кои ја загрозуваат мобилноста.

Dr. Viton MOVENS таблетите се правилна комбинација на активни состојки со кои на телото и на зглобовите ќе им дадеш флексибилност, подвижност и сигурна заштита од пропаѓање.

 

Направи брза онлајн нарачка на Dr. Viton – MOVENS таблетите:
https://alfalab.mk/proizvodi/movens/

Dr. Viton – MOVENS таблетите можете да ги набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс, во Супер Тинекс маркетите и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)