Најбрз и сосем природен начин да дојдеш до силен имунитет

Заедно со студот доаѓаат сите оние вируси и настинки кои напаѓаат без престан. Ако телото потклекне и почувствуваш некакви симптоми на настинка или грип, тоа е знак дека твојот имунитет подвалил.

Имунитетот не се троши само под дејство на болести, туку се троши секојдневно во борбата со сите обврски и стресот.

Токму затоа, на имунитетот му е потребна постојана поддршка, а не супи, чаеви и витамини во големи дози непосредно по настинката.

Пред да го преплавиш шкафчето за прва помош со безброј кутивчиња од суплементи, знај дека постои еден доволно моќен да го поткрепи имунитетот во целост.

Станува збор за природната алга спирулина која има импресивен состав да го зајакне имунитетот. Спирулината на San Sebastian поттекнува од еколошка чиста средина што ја прави најбезбедната супер-храна што ќе ја внесеш денес.

Како составот на спирулината е поврзан со имунитетот?

Спирулината е богата со специјални фитонутриенти кои служат како основни нутриционистички елементи кај растенијата. Спирулината ги содржи буквално сите вообичаени витамини и минерали како А, Б, К и железо. Но, посебна е по тоа што содржи и други специјални елементи како фикоцијанин, полисахариди, супероксид дисмутаза и сулфолипиди. Овие хранливи материи работат во синергија за да му обезбедат на телото здравје и благосостојба.

Ваквиот неспорен природен состав на оваа сино-зелена алга е причината поради која таа служи како поддршка на имунитетот, помагајќи му на телото да се соочи со секојдневните агресори како загадување, лоша исхрана, стрес, пасивен начин на живот. Откако телото ќе зајакне и успешно ќе одговори на ваквите агресори, спирулината ќе заживее и активно ќе го поддржува имунитетот и при појава на болести.

Кога се пие во континуитет, спирулината заживува во организмот креирајќи постојан штит од болести.

Спирулината има силно антиоксидативно својство да излезе на крај со оксидативниот стрес или напливот на слободни радикали кои водат до заболување. Спирулината делува на клеточно ниво прочистувајќи ја секоја клетка во телото, но и поттикнува продукција на Т-клетки или познати како клетки убијци кои се борат со инфекциите. Полисахаридите што ги содржи го стимулираат создавањето на антитела, додека железото служи како материјал за создавање здрави црвени крвни зрнца кои се составен дел на имунитетот.

Едно истражување покажало дека додавањето спирулина во култивираните клетки на имунолошкиот систем значително го зголемило создавањето на цитокините чија функција е да се борат со инфекциите. Зголемувањето на нивото на цитокините е само уште една потврда дека спирулината е силен поборник за заштита од интрацелуларни патогени и паразити и има потенцијал да влијае на агенсите кои ја стимулираат инфекцијата, што исто така е од помош за телото да се заштити од заразни и потенцијално штетни микроорганизми.

Со Spirulina San Sebastian иднината на твоето здравје е загарантирана!

Spirulina San Sebastian може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на ДМ-дрогерии, Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.
Или нарачајте ONLINE со кликнување на копчетo КУПИ ВЕДНАШ

Повелете со нарачка на 02 3218 821