5 нешта кои треба да си ги кажете пред спиење

Го завршивте напорниот ден и сега ќе се релаксирате на меката перница во топлиот кревет и сметате дека го заслужувате сонот кој ви следува. Но, кога ќе легнете, главата ви е сѐ уште полна со обврски за наредниот ден и не можете да заспиете. Еве неколку работи кои треба да ги си ги кажете пред да легнете. И умот и телото ќе ви бидат благодарни.

Благодарна сум за…“ – Ова е еден начин на вежбање на благодарноста кој ќе ви го поткрене имунолошкиот систем и ќе ви ја подобри врската со себе. И да спиете во темнина, ова ќе ја разбуди светлата страна кај вас.

„Ослободете се“ – ослободете се од сите нервози, стресови, расправии. Сте го слушнале изразот „не одете во кревет лути“? Негативните емоции во креветот се апсолутно непотребни.

„Јас сум силна“ – или било која придавка (добра, храбра, сакана.) Ваквиот пристап ќе влијае кон вашата самодоверба и сила.

„Како да го подобрам?“ – животот, работата, врските со другите луѓе. Во периоди од животот кога сите нешта се трупаат на вашите рамења, потребно е да земете воздух длабоко и да се запрашате што можете да направите за да подобрите одредена ситуација/состојба?

„Ќе го најдам својот мир“ – секому му е потребна мантра, а повторувањето на оваа или некој слична навистина ќе ви го даде потребниот мир.

 46906-Sleeping-Cat