3 начини за млад и здрав изглед на кожата на лицето

Сите сакаме да останеме млади и убави, што е можно подолго. Но, со денешнава загадена околина, нездрава храна и козметика полна со хемикалии, тоа и не изгледа така едноставно.

contrasting-l

Контрастни облоги

Одговорот е едноставен – За млад и убав изглед на кожата потребна ни е здрава исхрана, детоксикација на организмот, избегнување на хемикалии и квалитетна природна козметика.

Постои посебна техника за детоксикација на кожата со помош на облоги за чистење. Го хранат лицето и влијаат врз развојот на капиларните мрежи. Контрастните облоги за лице за лице ја регенерираат кожата и придонесуваат на интензивно подмладување, хранење на кожата и ефикасно ослободување од токсични материи во порите.

Примена: На лицето прво ставете топла облога, а потоа што е можно поладна облога. Постапката сменете ја 4-5 пети и секоја облога оставете ја по 1 минута. На крајот завршете со ладна облога. Идеално е да ја повторувате постапката 1 – 2 дневно 1 месец.

healthy-skin-vitamins

Исхрана

Сепак, за идеална кожа, неопходна е здрава исхрана. Па, ако веќе не сте го направиле тиа, внесете ги овие елементи во секојдневната исхрана и кожата ќе ви биде благодарна.

  • Витамин Ц
  • Зелен чај
  • Омега 3
  • Витамин Е
  • Алги (Спирулина)
  • Пивски квасец
  • Семки

natural-homemade-face-masks

Козметика

Исто така, важно е да користите козметика исклучиво на природна база бидејќи нема да ја загадува кожата. Внимавајте да нема бои, конзерванси, табилизатори и емулгатори кои го трујат организмот, ја сушат кожата и предизвикуваат алергии.