МагнезанБ6 – смирувачки коктел за нервите

Ниту темнината, ниту пак тишината можат да го повикаат сонот на вашите очи? Срцето силно ви чука,илјадници мисли ви минуваат низ глава, а притисокот е огромен што имате чувство дека сите нервни влакна ќе се скинат и глава ќе ви прсне?

Не грижете се! Тоа е нормална реакција на бурното секојдневие кое дневно го искусуваат неколку милијарди луѓе.

За среќна, постои многу едноставно, симбиотичко дуо кое одлично функционира. Љубов меѓу еден витамин и еден минерал. Љубов наречена МагнезанБ6

Во составот: магнезиум и витамин Б6

 • Магнезиумот е олигоелемент неопходен за функционирање на многуте ензими во организмот.Тој учествува во повеќе од 300 биохемиски реакции кои се одвиваат во телото. Магнезиумот исто така е важен за добросостојба на нервниот, кардиоваскуларниот и мускулниот систем. Тој е хемиски елемент и претставува неизоставен дел од структурата на нуклеинските киселини, а со од тоа зависи и работата на клетките. Одлично влијае врз релаксација на нервните клетки, а со тоа и на сонот, раздразливоста и анксиозноста.
 • Витаминот Б6 е многунаменскиот витамин од познатата B-complex група и учествува во ензимските системи неопходни за метаболизирање на аминокиселините, мастите и јаглехидратите, во синтеза на неуротрансмитерите (пренесувачи на сигнали во мозокот), во хематопоетскиот систем (формирање на хемоглобин).

Витаминот Б6 ја забрзува абсорпцијата на Магнезиумот за 40%.

Поради стресниот начин на живот, работата под голем притисок, недостатокот на концентрација, дозволете си ја оваа суплементна спа минерало – витаминска терапија која неверојатно многу ќе ви го олесни животот.

МагнезанБ6 се препорачува кај луѓе кои:

 • се соочуваат со напорна и стресна психофизичка работа
 • живеат брз и динамичен живот
 • работат под притисок
 • страдаат од слабост и изнемоштеност
 • чувствуваат грчеви во мускулите
 • активно спортуваат

МагнезанБ6 – за  повеќе сфери од човековото здравје

 • несоница и подобрување на квалитетот на сонот
 • подобрување на расположението
 • намалување на менструални болки (ПМС)
 • превенција на срцеви заболувања
 • појава на опстипација

Прекинете го магичниот круг на изнемоштеност, раздразливост и инсомнија. Стресот доведува до несоница, несоницата до стрес, а недостатокот на магнезиум.

Dr. Viton – Magnezan B6 одлична комбинација за мирен и опуштен сон!

Dr. Viton – Магнезан Б6 можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Магнезан Б6 може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)