10 Најчести причини за рак, за кои ретко се' зборува и знае

Чудотворниот лек за ракот не  вклучува хирургија, хемотерапија, зрачење или лекови, туку знаењето дека работите што ги правиме превентивно и со желба да спречиме рак создаваат „плодна почва“ за развој на оваа болест.

1. Хормони во месо и млеко: Повеќето домашни животни хранети се со вештачките хормони, со цел да се добие поголемо  количество на млеко и месо. Вештачките хормони предизвикуваат инфекции, депресија, рак и други болести.

2. Мамографија, стоматолошки ренгенски  зраци ,скенери на аеродромите: Дали техничарот на мамографија заборави  да ви каже да ставите заштитен преклоп околу градите пред да истрча од ординацијата? Да, тоа се смртоносни зраци кои предизвикуваат рак, а сте дошле за да го спречите или да реагирате на време .

3. Алуминиум во дезодоранси и антиперспиранти: Повеќето тумори на дојките се јавуваат во нејзиниот горен квадрант, во близина на пазувите, таму каде нанесуваме дезодоранси полни со алуминиум. Совети? Користете органски дезодоранси.

4. Токсична козметика: Кожата е нашиот најголем орган и токму неа  ја третираме со подготовки и декоративна козметика, која е преполна со керозин и катран. Низ кожата, овие отровни материи без никакви проблеми патуваат во крвотокот и се плодна почва за клетките на ракот. Започнете да употребувате  органска козметика и одстранете ја штетата.

5. ГМО соја и пченка: Повеќето соја во Америка е генетски модифицирана, и ако сте обожавател, на пример,на млекото од соја , префрлете се на друго, бидејќи … Млекото од соја содржи хемаглутинин, супстанца која црвените крвни зрнца ги претвора во тромб. Покрај тоа, сојата го зголемува естрогенот.

6. Вештачки засладувачи: аспартам како главна состојка на вештачките засладувачи, е измет на ГМО бактериите Е. Коли која е резидент на дебелото црево, како и отпадните води. Злогласниот аспартам го има во речиси сите мастики за џвакање, лековите и повеќето храна. Држете се понастрана од него и  свртете се кон суровиот шеќер.

7. Флуоризирана вода: Не, ова не е минерал кој се наоѓа во природата ниту ја прочистува водата која поминува низ цевките. Флуорот, всушност ја загадува водата и ги измива минералите од нашето тело и со тоа го ослабува имунитетот . Пијте изворска вода.

8. Фармација: Побарајте искрен лекар, кој ќе ви даде совети за исхрана, како превенција за ракот на дојката. Држете се понастрана од големите фармацевтски компании со познати имиња, на кои единствена цел им е добивката, па вашето заболување им е од голем интерес.

9. Вештачки прехранбени бои и конзерванси: Речиси сите вештачки прехранбени бои произведени во лабораторија. Силните конзерванси буквално ги задушуваат вашите клетки и ги претвораат во клетки на ракот. Свртете се кон шареното органско овошје и зеленчук. Тоа е здраво, а чинијата ја прави поубава .

10. Сапуни, шампони, пасти, креми. и, повторно, тоа што се нанесува на кожата, скалпот и забите завршува во вашиот крвоток. Парфеми, бои, животинските нус-производи и други сомнителни состојки предизвикуваат рак.