Жен шен го штити здравјето на срцето и спречува појава на рак!

Во денешно време многу луѓе страдаат од најлошата болест, а тоа е ракот. Често ги зафаќа луѓето кога најмалку очекуваат и најчесто нема спас. Лошите навики, нездравата храна, физичката неактивност, стресниот наќин на живот, се ова придонесува за развивање канцерогени клетки, секако да не ја заборавиме и генетската историја. Тоа е нешто што не може да се промени, но сите овие други гореспоменати навики зависат од голем процент од нас и може да ги промениме со здрави навики, здрава исхрана и физичка активност. Со денешниот пристап до интернет, можеме многу лесно да дознаеме многу работи, да имаме идеи и да се едуцираме за секоја сфера, па наместо да го трошите времето на фб, инстаграм и вибер, прочитајте нешто корисно. Што е она што секојдневно му треба на организмот за правилно функционирање, дали внесувате доволно витамини и минерали, протеини, дали имате недостаток на железо и како да се справите со сите овие проблеми. Не занемарувајте ги знаците кои ви ги дава вашиот организам и вашето тело, некогаш може да бидат фатални. ПОстојат многу природни билки и растенија кои помагаат за бројни состојби кај луѓето, но денеска ке се задржиме кај жен шенот.

Тоа е растение кое потекнува од Азија и наликува на човечко тело, па сега сфатете ја симболиката, тоа е растение кое помага буквално за целото тело кај луѓето. Се среќава во повеќе култури, а последниве години стана многу актуелен и кај нас. Колку и дали се добро познати придобивките и својставата на ова чудесно растение не знам, но со сигурност знам дека може да ве излечи од скоро се. Па затоа прочитајте го денешниов текст и погледнете зошто ЗАДОЛЖИТЕЛНО треба да го консумирате жен шенот. Жен шенот има анти-туморски својства и штити од некои  видови на рак, вклучувајќи го ракот на белите дробови, црниот дроб, панкреасот, јајниците и стомачните карциноми. Пушачите кои консумираат жен шен се со помал ризик за вообичаените карциноми од пушење отколку пушачите кои не го консумираат. За пациентите со рак на дојка дава подобрени стапки на преживување и подобар квалитет на живот.

Женшенот со години е дел од традиционалната кинеска медицина и се користи како природна материја за зголемување на енергијата. Досега ефектите на ова растение не биле целосно испитани, особено во борбата со заморот, кој е последица на ракот. Последните истражувања укажуваат дека заморот кај овие лица е последица на ослабениот имунолошки систем и слабото регулирање на нивото на стрес хормонот кортизол.

 

Коренот од ова растение кое вирее на подрачјето на Кина, Кореја и Сибир помага при лечење на хроничен замор како кај здрави луѓе, така и кај болни кои страдаат од рак и исцрпеност од хемотерапија.