Хороскопска диета: Близнаци

Како воздушен знак, живеете во вашата глава и понекогаш не ги почитувате телото доволно. Брзо и инстантно е вашиот стил, а вие сте толку зафатен со други работи што готвењето не е на врвот на вашиот распоред . Вие може да седнете мирни една минута и вашата вознемиреност да ги согорува килоџулите, но вашето нетрпение може ќе направи од вашата само-дисциплината проблем за вашиот долгорочен режим за здрава исхрана .

Храна

Можеби ќе треба да ги намамите и доведете во искушение вашите вкусови кон поздрава исхрана.

Пријателска храна

Ниско-масни крекери, суво грозје, слатко и кисело, киви, пуканки…`

Непријателска храна

Слатки, капучино, готова храна.

Диети

Тие мора да бидат брзи и со прилично брзи резултати. Ви треба разновидност, така да сметате дека имате избор.

Вежба

Може да бидете вежбате атлетика, особено велосипедизам или тенис. Како близнак, имајќи втора работа, дури и за неколку часа, ќе ве одржи активни.