Зошто не смееш да ја игнорираш болката под десното ребро?!

Немаш апетит, но не одиш на лекар.

Имаш благи вртоглавици и на моменти ти се гади, но не одиш на лекар.

Чувствуваш тапа болка под десниот ребрен лак и… Што сега? Овој симптом некако не можеш да го препишеш на уморот, стресот, недостигот на сон, климата и сите оние изговори што постојано ги смислуваш само за да не одиш на лекар.

Кога нешто ти се случува, а не ти делува премногу сериозно за да преземеш нешто, најверојатно се работи за црниот дроб. Најскромниот орган во твоето тело кој тивко страда обидувајќи се на секаков можен начин сам да се излекува, без воопшто да забележиш.

Ако некој го заслужил твоето внимание, тогаш тоа е црниот дроб, твојата куќна помошничка која го чисти твојот внатрешен дом од сите токсини што сам ги внесуваш. Но, ти знаеш да претераш, со алкохол, лоша храна, недоволна активност, лекови (не по твоја вина) и да го преплавиш со толку многу маснотии, да тој не може да излезе на крај.

И така, сосем несвесен ти заработуваш замастен црн дроб – дијагноза која ако не ја контролираш може целосно да го уништи и оштети твојот орган. Само да те потсетиме, за замастен црн дроб не постои терапија, не постои магично апче што ќе го врати на старо.

За повторно да чисти по тебе, неопходно е да го негуваш со соодветна храна и да го наградиш со холин – моќен макронутриент кој не го добива заслуженото внимание, а има толку голема моќ да го прочисти и возобнови црниот дроб.

Постојат силни докази дека адекватните дози на холин овозможуваат непречено функционирање на црниот дроб и спречуваат тој да се замасти. Сето ова холинот го постигнува преку неколку механизми. Неоспорен факт е дека недостигот на холин го зголемува ризикот од хронично оштетување на црниот дроб. Особено е штетно да го заштитите црниот дроб ако мора да пиете силна терапија.

Холинот учествува во формирање на липопротеини со ниска густина (ЛДЛ), кои го носат холестеролот од црниот дроб до клетките. Иако ЛДЛ важи за лош холестерол, бидејќи високото ниво укажува на изобилство на циркулирачки триглицериди, ако нивото на ЛДЛ падне премногу ниско, мастите ќе почнат да се акумулираат во црниот дроб.

Иако ЛДЛ се смета за лоша форма на холестерол затоа што високите нивоа укажуваат на изобилство на циркулирачки триглицериди, доколку нивото на ЛДЛ падне премногу ниско, маснотиите ќе почнат да се акумулираат во црниот дроб.

Од друга страна, холинот го намалува нивото на хомоцистеин. Хомоцистеинот поттикнува оксидативен стрес, зголемувајќи го ЛДЛ холестеролот – фактори кои водат до формирање на плак во артериските ѕидови. Холинот исто така го зајакнува срцевиот мускул обезбедувајќи редовни контракции и контролирано срцебиење и отпор на стрес.

Ако имаш чувство дека на целиот твој организам му треба детокс, бидејќи работеше напорно, често излегуваше не водејќи сметка што јадеш или колку јадеш или мака мачиш со постковид симптоми како расеаност, недостиг на концентрација, повремено гадење (особено од лекови) почни да пиеш Dr. Viton – Choline за да го прочистиш црниот дроб, па тој ќе те прочисти и тебе.

Dr. Viton – Choline – ја препознава и лекува нечујната болка на црниот дроб!

Нарачај веднаш на телефонскиот број (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот.

или нарачајте онлајн:

https://alfalab.mk/proizvodi/choline/

(Достава до домашна адреса со брза пошта)

Dr. Viton – Choline капсулите можеш да ги набавиш во Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, во дрогериите на dm и во сите подобро снабдени аптеки.