Зошто не можам да заспијам иако ми се спие?

Полноќ е, не можеш да заспиеш. Се тешиш и дека не е така страшно, има време. Но, доаѓа еден часот наутро, а тебе очите уште ти се ширум отворени и нема абер сон да те фати. Полека почнуваш да пресметуваш колку часа сон ти остануваат до алармот во седум наутро, а веќе часовникот покажал дека е три. На крајот, те фаќа дремка околу 5, а веќе во 7 треба да си на нозе.

Ти звучи познато? И на тебе сигурно, и на секој десетти возрасен жител во светот кој страда од хронична несоница, додека секој трет возрасен барем неколку пати годишно ќе ги искуси овие симптоми.

Неспиењето или несоницата значајно влијае на квалитетот на живот и го отежнува извршувањето на секојдневните активности. Кога трае и подолго време ја засилува депресивната состојба, ја намалува продуктивноста, концентрацијата и способноста за фокусирање и работење. Кога не спиеш како што треба може полесно да почнеш да ја зголемуваш телесната тежина, но и да ги зголемиш шансите за појава на различни болести. Поради раздразливоста која е присутна како последица на недоволната количина на сон, може да ти бидат загрозени и односите со останатите луѓе.

Има ли решение за твојата несоница? ДА! Особено кога несоницата ти е предизвикана од стрес, нервоза и исцрпеност. И тоа на природен начин, со витамини и минерали.

Dr. Viton – Magnezan B6 докажано ги намалува симптомите на нервоза, раздразливост, блага анксиозност што на крајот те смирува и ти создава услови за мирен и квалитетен сон.

Комбинацијата на магнезиум и витамин Б6 на Dr. Viton – Magnezan B6 ја подобрува функцијата на нервниот систем, срцето и мускулите и го намалува стресот. Моќта во ова дуо се должи на способноста на витаминот Б6 да ја забрза апсорпцијата на магнезиум за 40%, што значи дека за заспивање нема да ви бидат потребни повеќе од 10-15 минути.

Магнезиум е минерал кој е неопходен за функционирање на телото и повеќе од 60% од вкупниот магнезиум се наоѓа во коските и забите, 27% во мускулите и 6 – 7% во клетките. Има одличен ефект врз релаксација на нервните клетки, а со тоа придонесува за мирен и здрав сон.

Витаминот Б6 е заснован на вода, кој лесно се апсорбира во организмот. Тој е еден од најпотребните витамини во човечкото тело со способност да го смири и хармонизира нервниот систем.

Одбери Dr. Viton – Magnezan B6 

Dr. Viton – Magnezan B6 можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Magnezan B6 може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на dm дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)