Зошто антиоксидансите се неопходни за нашето здравје ?

Антиоксидансите ја спречуваат оксидацијата на другите материи, а во биолошка смисла служат за неутрализирање на слободните радикали. И покрај тоа што различни материи може да дејствуваат како антиоксиданси- имаат една заедничка особина, а тоа е способноста да ја стабилизираат рамнотежата на непарните електрони и да ги неутрализираат можните штетни влијанија од слободните радикали.

Антиоксидансите се супстанции кои превентивно делуваат и го забавуваат оштетувањето на организмот предизвикано од дејството на слободните радикали.

Совет :

Антиоксидансите се важни за создавање на оптимален имунолошки систем. Лошата исхрана е една од најчестите причини за намалување на имунитетот. Антиоксиданси се: витамин Ц, Витамин Е, каротеноидите (ликопен, лутеин и бета-каротин) и помалку познатите биофлавоноиди, полифеноли, индол, антоцијанин, алицин и сите се неопходни за оптимално здравје на нашиот организам.

Кликни за повеќе информации

ПРОДАЖНИ МЕСТА: Во сите аптеки на ЕУРОФАРМ и Марвик – Продавници за здрава храна.

НАРАЧКИ НА ТЕЛЕФОН: 02 3218 821