Л-Аргинин моќна аминокиселина која игра важна улога во одржување и подобрување на вашето здравје

Л-аргинин помага при опуштање на крвните садови преку создавање на азотен оксид. Подолу наведената статија обезбедува информации за здравствените придобивки на Л-аргинин за мажи, жени и боди билдери . Читајте, да знаете што е Л-аргинин и која храна е богата со Л-аргинин.

Л-аргинин е аминокиселина која игра важна улога во одржување и подобрување на вашето здравје. Основата му е природна, работи како антиоксиданс и кога се зема како и секој друг додаток на амино киселина , нуди безброј здравствени придобивки. Човечкото тело е доволно богато со Л-аргинин.. Во главно се произведува во бубрезите. Црниот дроб, исто така, го произведува во мали количини. Тешки изгореници, инфекции и повреди може да предизвикаат ниско ниво на Л-аргинин. или поради некои ретки генетски нарушувања, може да биде засегнато создавањето на оваа аминокиселина . Храната и додатоците со Л-аргинин може да се консумираат за да се избегнат здравствени компликации кои произлегуваат од недостаток на Л-аргинин.

Амино-киселина Л-аргинин

Функции и употреба

– Храната и додатоците со Л-аргинин играат важна улога во формирањето на протеини. Тоа го активира лачењето на човечкиот хормон за раст и пролактинот.

– Вклучен е во формирањето на L-пролин, важен додаток на аминокиселина која е неопходна за синтеза на колагенот. Го забрзува заздравувањето на раните.

– Кај придобивките на Л-аргинин., исто така, се вклучуваат одржување на нормален крвен притисок, спречување интерстицијален циститис, како и интермитентна клаудикација. Одлично е за мигрена.

– Телото користи аргинин аминокиселина за да направи азотен оксид кои потоа ги опушта крвните садови. Затоа е речено дека Л-аргинин е одличен за атеросклероза, еректилна дисфункција, како и за интермитентна клаудикација.

– Како што се намалува вкочанетоста на крвните садови, може да се забележи подобрување на протокот на крв. Така, тоа ги намалува шансите за кардиоваскуларни заболувања. Но, оваа аминокиселина треба да се избегнува по срцев удар, бидејќи може да ги влоши ефектите од срцеви шокови и може да биде фатално.

– Храната и додатоците со Л-аргинин се препорачливи за еректилна дисфункција. Амино киселина помага да се направи азотен оксид, што ги релаксира мускулите околу крвните садови, кои обезбедуваат крв во пенисот. Проширените крвни садови во пенисот може да задржат зголемен проток на крв, кој пак, помага во одржувањето на ерекцијата. Ова е една од важните придобивки на Л-аргинин.

Здравствени придобивки за жени

Л-аргинин се користи за лекување на сексуалната дисфункција кај жените.

– Како што го потпомага протокот на крвта, истовремено помага во спречување на срцеви заболувања.

– Го подобрува способноста на телото да се спречат болести преку подобрување на имунолошкиот систем.

– Телото на жената е подложно на неколку промени. Оваа аминокиселина помага во спречување на некои болести и го намалува времето за обновување на други болести.

– Тоа го намалува крвниот притисок со намалување на ЛДЛ холестерол (лош холестерол) во телото, кое е особено корисно на многу начини за жените.

Здравствени придобивки за боди билдери

Аргинин игра важна улога во бодибилдингот

– Го создава азотниот оксид

– Се бори против слободните радикали

– Им дава сигнали на мускулните клетките

– Го потпомага ослободувањето на хормонот за раст

– Го намалува лошиот холестерол, а го поддржува здравиот холестерол

– Го подобрува метаболизмот на мастите

– Помага при регулирање на нивото на сол во телото.

– Игра важна улога во синтезата на протеините.

– Го подобрува имунолошкиот систем, така што им овозможува на лицата да вежбаат понапорно и да се избегне штетното влијание на некои од здравствени проблеми поврзани со прекумерно вежбање.

ПРОДАЖНИ МЕСТА:
Еурофарм Аптеки, Виола Аптеки, Галениум Аптеки, Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА:
https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-l-arginin/

Направете телефонска нарачка секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.
Телефон за нарачки: 02 3218 821
(Достава до домашна адреса со брза пошта)