Збогувај се со анксиозноста со помош на еден витамин и една аминокиселина

Слушаш негативни вести секојдневно, те мачат илјада нерешени прашања, немаш доволно часа во денот за сите обврски?

Кога ќе помислиш на сите овие прашања посакуваш да излезеш од својата кожа, имаш силно срцебиење, се препотуваш и чувствуваш ненадеен немир кој не заминува?!

Ова се карактеристики на анксиозноста – 284 милиони луѓе ширум светот се секојдневно заробени во канџите на оваа најраспространетa ментална состојба. Истата, значително може да го намали квалитетот на твојот живот.

Анксиозноста може да биде предизвикана од многу фактори, а еден од нив е и недостатокот на триптофан.

Си слушнал за триптофан?

Триптофанот претставува аминокиселина која учествува во создавањето на витамин Б3. Ниацинот е уште познат како витамин Б3 – еден од групата Б витамини кои се грижат за беспрекорна работа на организмот. Витаминот Б3 учестува во повеќе од 400 биохемиски реакции на клеточно ниво и е неопходен за синтеза на хормонот серотонин.

Хормонот на среќата може да влијае врз анксиозноста

Серотонинот е хормон на среќата, бидејќи го стабилизира расположението, ја регулира работата на нервниот систем и влијае врз квалитетот на сонот.

Истражувања покажуваат дека испитаниците кај кои била дијагностицирана некаква форма на анксиозност или депресија, имале многу пониски нивоа на серотонин за разлика од останатите. Серотонинот влијае и врз регулација на циклусите на спиењето, па подобрувајќи го сонот, ќе ја намали анксиозноста која често е причинител за несоница.

Како да дојдеш до хормонот за среќа?

За да имаш доволно серотонин во организмот, потребен е витамин Б3, кој пак зависи од количината на триптофанот. Неопходно е да се внесува преку исхраната и суплементи, бидејќи станува збор за есенцијална аминокиселина која телото само не ја произведува.

Маслото од чиа во Dr. Viton – Chia Oil е најголемиот растителен извор на триптофан. Придобивките од секојдневната и континуирана употреба на Dr. Viton – Chia Oil софтгел капсулите врз твоето физичко и ментално здравје ќе ги забележиш веднаш:

  • Dr. Viton – Chia Oil капсулите ќе ти го подобрат расположението
  • Ќе се чувствуваш порелаксиран и посмирен
  • Благодарение на ниацинот ќе имаш повеќе енергија
  • Покрај серотонин, триптофанот стимулира излачување и на мелатонин – молекула која го регулира сонот.
  • Ја подобруваат работата на мозокот.

Dr. Viton – Chia Oil капсулите ќе ти помогнат да создадеш заштитен штит врз твоето здравје од секојдневните негативности.

Dr. Viton – Chia Oil софтгел капсулите се достапни во аптекитe на: Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да ги нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/chia-oil/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr. Viton – Chia Oil може да ти ги доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!