Затегнете го задникот со една вежба секој ден!

Работата со полно работно времес секој ден предизвикува не толку привлечен изглед на телото, масните наслаги се таложат, а мускулите ја губат својата цврстина. Честопати луѓето немаат време да одар на тренинг или во теретана, или пак далеку им е од местото каде живеат, друга причина е од финансиски аспект и слично. Освен факторите што ги спомнавме погоре, постојат многу други работи што може да предизвикаат некое лице да се чувствува немотивирано. Сепак, теретана или тренинг не се едниствените начини за затегнување на телото и изглед каков што посакувате. Постојат многу вежби кои може да се направат во удобноста на вашиот дом и многу од овие вежби не бараат скапа опрема.

Редовна физичка активност
Освен тоа што ќе имате привлечно тело, ќе бидете здрави! Тренингот се покажа како многу добра терапија за многу болести и нарушувања. На пример, може да помогне да се подобри функцијата на зглобовите кај оние со артритис и да се спречи тоа. Со редовни вежби можете да ја поправите вашата состојба од секој можен аспект, да го подобрите вашиот имунолошки систем, менталната состојба, да го зголемите расположението и многу други придобивки, како што се ослободување од болки во грбот, болка во вратот и болка во рамениците.

Тренинг со сопствена тежина
Добро, тренингот со телесна тежина е потполно бесплатен! Не ви се потребни никакви тегови или опрема и тоа може да се направи насекаде. Исто така, потезите што ќе ги правите се сосема природни. Вашето тело ќе развие сила; ќе ја намалите телесната тежина и ќе стекнете издржливост. Можете да направите сè што претходно сте можеле во салата за вежбање. Зошто да потрошите дополнителни пари кога ќе можете да направите целосна програма за тренинг дома? Сето она што го гледате во некои од оние комплексни планови за тренинзи е направено од овие четири основни потези. Постојат многу варијации, но тие се неопходни. Ако не сте во можност да направите некои од овие потези, тогаш извршете полесна варијација на нив.

Пред да почнете со  тренингот – загрејте се!
Вашето време за одмор помеѓу вежбите треба да биде поставено на минимум. Често можете да видите луѓе во салата да зборуваат 30 минути со некој, потоа да направите 2 сета, а потоа да разговарате повторно. Ова нема да биде од корист за вашите мускули! Типично време за одмор помеѓу вежбите треба да биде помеѓу 30 секунди и 2 минути! Типичното време за одмор помеѓу циклусите може да се продолжи на околу 5 минути, но немојте премногу долго да се одморите.

Тренинг број 1 – кардио (почетен)

 1.    Jumping Jacks (40 seconds) – 2 times
 2.    Burpees  – 2 x 10 reps
 3.    Side Lunges – 2 x 30 seconds
 4.    Jumping Lunges – 10 reps
 5.    Jumping rope – 50 seconds

Оставете две минути и повторете го циклусот.

Тренинг на цело цело тело – број 2 – Сила (почетен)

 1.    Pushups – 3 x 10 reps
 2.    Crunches – 2 x 15 reps
 3.    Lunges- 2 x 20 reps
 4.    Plank – 30 seconds

Тренинг број 3

 1.    Diamond Pushups – 15 reps
 2.    Bench Dips – 20 reps
 3.    Sit-ups – 20 reps
 4.    Russian Twist Sit-ups – 30 seconds
 5.    Squat jumps – 10 reps
 6.    Wall sit – 30 seconds

Треба да ги повторите овие тренинзи  три пати! Одмор помеѓу вежби: 30 секунди. Одмор помеѓу циклуси: 50 секунди.

Тренинг на цело тело број 4 – кардио

 1.    Jumping rope – (1 minute), (30 seconds)
 2.    Jumping Squats – 2x 10 reps
 3.    Explosive pushups – 10 seconds
 4.    Walkouts – 10 reps
 5.    High Jumps – 30 seconds
 6.    Jumping Lunges – 10 reps

20 секунди одмор помеѓу вежбите.

Важно е да се истегнете на крајот од вежбањето! Ова ќе ја елиминира тензијата на мускулите и ќе ви помогне да закрепнете побрзо. Откако ќе завршите со вежбање, ладен туш. Докторот Меркола известува дека криотерапијата, или, поедноставно, ладен туш има многу предности за вашето тело по интензивен тренинг. Прво, температурата на оштетеното ткиво е покачена и студениот туш ќе помогне да се намали температурата во овие области. Покрај тоа, студената вода ќе помогне да се зголеми циркулацијата на вашето тело и да се помогне со минимизирање на ефектите од воспалението. За возврат, овие придобивки ќе им помогнат на вашите мускули да закрепнат многу побрзо.

Заклучок:
Редовното вежбање е само еден дел од целата интервенција, правилна и здрава исхран е другиот дел. Кога ќе стекнете повеќе кондиција и поголема издржливост зголемете ги бројките и вежбајте повеќе.

Напорна работа и посветеност е сѐ што ви треба! Уживајте.

Наша препорака: Nature Essential – Л-Карнитин / 450 мг / 50 капсули

Слабеење, губење килограми, топење калории!
Ако сте во потрага по вистинското решение за губење на тежина, тогаш ова е амино киселината што ви е потребна. Л – карнитинот учествува во трансфер на долг синџир масни киселини, како што се триглицериди во митохондриите, каде што тие се разложуваат и на тој начин произведуваат енергија. Л  – карнитинот во неколку истражувања се покажува како сериозен поттиснувач на апетитот. Затоа, Л-карнитинот ќе биде голема предност во вашиот арсенал кога сте на диета. Тоа не само што ќе ви помогне да го спречите вашето тело да складира масти, но ќе го зголеми  и вашиот аеробен капацитет, па ќе ви помогне да согорите повеќе калории.

Мускулна маса
Губењето тежина не секогаш треба да резултира со губење и на мускулната маса. Напротив, треба да работите на тоа да ја зголемите и зајакнете мускулната маса, бидејќи таа е извор на здрав скелетен систем. Л – карнитинот ќе ви даде сила и енергија.

Овој производ може да го набавите во аптеките на Еурофарм, Виола, Галениум, ДМ
или онлајн директна нарачка

https://alfalab.mk/proizvodi/l-carnitine