Зацврсти ги зглобовите и збогувај се со болката ! Прочитај како…

Зошто болката во зглобовите е толку чест и проблем?! Затоа што ‘рскавицата се троши при секоја активност особено над 40 тата година ( кај некои случаи и порано), а таа е главниот заштитен слој на зглобовите.

Како се троши ‘рскавицата зглобовите стануваат се повеќе неподвижни, а секое движење се поболно… и поболно… па и во некои случаи може да дојде и до операција.

‘Рскавицата за зглобот значи како ланецот за велосипедот. Доколку го нема ланецот, велосипедот останува неподвижен или врти во место, па така и ние и нашите зглобови.

Зглобовите не може сами по себе да се регенерираат, исто така и ‘рскавицата па затоа и треба потхранување, регенерирање за да можеме да продолжиме да уживаме во сите животни предизвици, а тоа е возможно благодарение на овие 7 состојки кои ги содржат единствено Dr.Viton Movens таблетите.

Кои се главните состојки за нашите зглобови, поточно ‘рскавицата да се регенерира:

Глукозаминот (D-glucosaminesulphate) како главната состојка на MOVENS таблетите е клучот за формирање на ‘рскавицата, градење на цврста заштита за вашите зглобови, а покрај заштитата ја поддржува мобилноста и флексибилноста на вашите зглобови.

Хондроитинот (ChondroitinSulfate) е главна состојка на ‘рскавицата, која ја одржува течноста во зглобовите, ги „подмачкува“ и ги регенерира. Исто така, го олеснува притисокот на зглобовите при физичка активност.

МСМ (Methylsufonylmethane) е најважниот извор за формирање на колаген во зглобовите. Колагенот е од витално значење за зглобовите затоа што тој ja поддржува структурата на ‘рскавицата.

Хијалуронска киселина (HA) (Hualuronicacid) или зглобната течност e основата за непречено движење на зглобовите и нивно одржување. Како што старееме, нивото на природната Хијалуронска киселина која ја содржи нашето тело се намалува.

Kолагенoт (Hydrolyzedcollagen) помага во зачувување на зглобовите и одржување на ‘рскавицата. Со староста нашето тело почнува да произведува сè помалку колаген. Тоа значи дека постепено нашата коскена и мускулна структура ја губи својата еластичност, цврстина, станува опуштена што може доведе до комплетно нарушување на здравствената состојба и мобилноста на нашето тело.

Витаминот Ц (Vitamin C) игра значајна улога во синтезата на колагенот. Синтезата на колагенот со Витамин Ц осигурува добра структура на кожата, а таа станува затегната, поздрава и поубава, а коските, тетивите, ‘рскавицата и крвните садови (капилари) стануваат поцврсти и поотпорни.

Витамин Д3 е главната поддршка на коските од страна на одржување на нивото на калциум и магнезиум. Бидејќи зглобовите добиваат хранливи материи преку самите коски, а здравите и силни коски се клучни за здрави зглобови.

Чекорете со леснотија и уживајте во секое движење без болка со MOVENS.

Направи брза онлајн нарачка на Dr.Viton MOVENS таблети:
https://alfalab.mk/proizvodi/movens/

Dr.Viton MOVENS таблетите можете да ги набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс, во Супер Тинекс маркетите и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)