За сите кои не знаат како да се ослободат од стресот…а сакаат…

Стресот е неизбежна компонента на модерното живеење, но за жал е и еден од главните предизвикувачи на болести доколку не се стави под контрола.

Кога живееме изложени под силен и секојдневен стрес, не само што постојано сме напнати, нервозни и живееме во грч, туку честопати успеваме да ја загубиме и самоконтролата.  Тогаш утехата ја бараме во храната и секакви други видови на пороци, и запаѓаме во еден маѓепсан круг  во кој што континуирано тонеме надолу и надолу…

Се потешко ни е да спортуваме, полека но сигурно го губиме интересот за се што некогаш ни носело радост, почнуваме да ја занемаруваме дури и важноста на квалитетниот сон, и ако не и ставиме крај на оваа надолна спирала неминовно е дека порано или подоцна ќе страда нашето здравје.

За среќа денес постојат многу техники кои се покажале успешни во борбата против стресот, а еден од нив е и редовното дополнување на исхраната со додатоци кои имаат анти – стрес дејство и допринесуваат да се воспостави загубениот баланс во телото и умот.

Еден таков додаток во исхраната е и мицелиумот од Реиши!

Реиши е печурка која уште во далечното минато, била користена од таоистичките свештеници за култивирање на духовна енергија, смирување на умот, намалување на стресот, па дури и за трансформирање на негативната енергија во телото.

Реиши успешно го намалува стресот, така што го смирува централниот нервен систем, ги засилува нервите, ги балансира неуротрансмитерите и води до релаксација, и е одличен додаток за сите оние кои се изложени на многу стрес, или кои страдаат од анксиозност или депресија.

 

Не чекај подготви се да живееш без стрес, и земи си Реиши веднаш!

 

NATURE ESSENTIAL – РЕИШИ можеш да купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

NATURE ESSENTIAL – РЕИШИ можеш да го нарачаш онлајн на:  https://alfalab.mk/proizvodi/reisi/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
(Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )