За беспрекорна функција на имунолошкиот систем… Реиши: Печурка која го зајакнува имунитетот

Сигурно си слушнал колку е важно да имаш силен имунитет, особено од кога започна пандемијата.  Но зошто навистина е важно имуниот систем да функционира беспрекорно и најсилно што може?

Затоа што токму имуниот систем е одбрамбениот систем или “војската” во твоето тело!

Неговите “војници” го заштитуваат секој дел од твоето тело од болест, инфекција, штетни микроорганизми, вируси, па дури и од развој на рак.

И иако имуниот систем, не е твоето срце, мозок или бубрег, исклучително е важно и нему да му помогнеш да работи правилно и со полн капацитет.

Реиши или Ganoderma lucidum е една од најпроучуваните  медицинска печурки во светот. Реиши  повеќе од 4000 години се користи во кинеската традиционална медицина, поради полезното дејство врз здравјето на луѓето и отсуството на несакани ефекти.

Едно од најважните дејства на мицелиумот од Реиши е што има способност да го засили имунитетот!

Со студии е докажано дека мицелиумот од Реиши делува врз белите крвни клетки стимулирајќи го нивното дејство, но исто така и врз лимфоцитите.

Реиши го засилува и дејството на НК клетките кои се неопходни  за уништување на канцерогените клетки во телото.

Мицелиумот од Реиши има способност да воспостави баланс меѓу клеточниот и хуморален имунитет, што е неопходно за да се сопре растот на туморите.

Поради тоа што полисахаридите, бета глуканите и другите метаболити од печурката го стимулираат имуниот систем и го спречуваат растот на туморите, мицелиумот од Реиши се препорачува и како дополнување на конвенционалната онколошка терапија.

Бета глуканите од реиши се едни од најдобро проучените полисахариди, тие се моќни имуномодулатори кои истовремено служат и како пребиотици за цревната флора, а токму здравите црева се предуслов за здрав и силен имун одговор!

При користење на Реиши не само што се  зголемува имуната функција, туку истовремено се намалуваат воспалението и  оксидативниот стрес во телото, затоа Реиши се употребува и како тоник за подобрување на општата здравствена состојба.

Поради докажаното полезно дејство врз здравјето позната е и  под името печурка на бесмртноста.

Биоактивното дејство на оваа печурка се должи на присуството на полисахариди, диететски влакна, олигосахариди, тритерпеноиди, пептиди и протеини, феноли и минерали (цинк, бакар,јод,селен и железо), витамини и амино киселини.

Силниот имунитет е неопходен за долг квалитетен живот и одлично здравје!

Затоа не чекај, земи си Реиши и подобри го твојот имунитет веднаш!

NATURE ESSENTIAL – РЕИШИ можеш да ја купиш во аптеките на  Еурофарм, Зегин, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети во DM-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

NATURE ESSENTIAL – РЕИШИ можеш да го нарачаш онлајн на:  https://alfalab.mk/proizvodi/reisi/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
(Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )