За сите кои имаат проблеми со срцето и кардиоваскуларниот систем, решението е Dr.Viton Alizin

Црниот или ферментиран лук е можеби најпопуларниот додаток во исхраната, во моментов, но дали знаеш дека едно од најважните дејства е неговото позитивно дејство врз кардиоваскуларниот систем.

Редовното користење на ваков лук, најчесто во форма на суплементи, го заштитува срцето и крвните садови и ги одржува здрави.

Црниот лук, е производ кој се добива од свежиот лук  (Allium sativum L.) кој е подложен на процес на ферментација кој се одвива на контролирана и висока температура (60–90°C) и висок процент на влажност на воздухот(80–90%).

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

При овој процес се намалува нивото на алицин, а со тоа исчезнува и непријатниот мирис на лук, но истовремено значително се зголемува нивото на антиоксидансите и на другите лековити сосотојки. 

Токму поради промените во составот кои настануваат при ферментацијата, црниот лук има многу помоќно дејство од белиот и тоа е докажано со многу научни студии.

Црниот лук делува поволно врз здравјето на кардиоваскуларниот систем , така што:

  • Го заштитува срцето
  • Го намалува нивото на хомоцистеин
  • Ги регулира мастите во крвта
  • Го покачува добриот ХДЛ и го намалува лошиот ЛДЛ холесетерол
  • Го намалува покачениот крвен притисок
  • Ја подобрува циркулацијата
  • Заштитува од оксидативно оштетување

Хомоцистеинот е амино киселина која нормално е присатна во човечкото тело, но кога нејзиното ниво ќе се покачи над нормалното паралелно се покачува и ризикот од срцево заболување.  Истовремено страдаат и артериите и се зголемува создавањето на крвни згрудчувања.  Црниот лук има докажана способност да го намали нивото на хомоцистеин а со тоа го заштитува не само срцето туку и целиот кардиоваскуларен систем.

Црниот лук ги регулира мастите во крвта, неговата редовна употреба води до постигање на оптимално ниво на холестерол.

Во Кореа со една студија во времетраење од 12 недели, било докажано дека ферментираниот црн лук не само што има способност да го намали лошиот и да го зголеми добриот холестерол, туку истовремено го намалува липопротеинот Б, кој е показател за ризикот од срцево заболување.  Намалувањето на нивото на липопротеинот Б е најповолно, затоа што значи дека се намалува и ризикот од срцево заболување!

Со научни студии е докажано и дека ферментиран црн лук, успешно го намалува покачениот крвен притисок, и тоа не било како, туку може да го намали систолниот притисок и до 10ммHg, а дијастолниот и до 8 ммHg што е многу слично на стандардните лекови за намалување на притисокот!

Ваквото дејство е резулатат  на присуството на полисулфиди кои ја зголемуваат продукцијата на водороден сулфид и ја зголемуваат регулацијата на ендотелниот азотен оксид, што доведува до релаксација на мазните мускулни клетки, до ширење на крвните садови и успешно намалување на покачениот крвен притисок.

Ако  имаш проблеми со циркулацијата, црниот лук би можел да ти помогне, затоа што ги стимулира крвните садови и ја подобрува циркулацијата! 

Но поради тоа што го намалува згрудчувањето на крвта, златно правило е дека било каков суплемент со лук не треба да се зема две недели пред или после операција, а луѓето кои имаат проблеми со коагулацијата на крвта пред употреба треба да се консултираат со лекар.

Поради зголеменото ниво на антиоксиданси, црниот лук има способност да ги неутрализира слободните радикали и успешно да ги заштити клетките од оксидативно оштетување.

Оксидативниот стрес кој нашето тело секојдневно го трпи како резултат на модерниот начин на живот е причина за најголемиот број на забoлувања, вклучувајќи ги и кардиоваскуларните болести.

Dr.Viton Alizin е уникатен додаток во исхраната кој содржи ферментиран црн лук, со посилно лековито дејство од свежиот бел лук, гарантирано без непријатен мирис и многу лесен за употреба!

Ако сакаш сите проблеми со твоето кардиоваскуларно здравје да станат минато, почни да го користиш Dr.Viton Alizin уште сега!

Dr. Viton Alizin е достапен е во во аптекитe на:  Зегин, Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети и во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс.

Можеш да го нарачаш и онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот ) dr

Dr.Viton Alizin може да ти го доставиме и на твојата домашна адреса со брза пошта!