Висок притисок и холестерол – спаси го твоето срце од оваа фатална комбинација

Притисокот се почесто ти се крева, особено ако претераш со јадење месо или друг тип на масна храна. Тоа значи дека твоето тело истовремено се соочува со две состојби – висок притисок и висок холестерол или најголемите непријатели на твоето срце.

Ако имаш еден ризик фактор за срцева болест, тоа значи дека треба да бидеш внимателен и да пиеш Dr. Viton – Alizin.

Ако имаш два ризик фактори за срцева болест, тоа значи дека треба да направиш значајни промени во твојот живот и задолжително да пиеш Dr. Viton – Alizin.

Научниците открија дека луѓето кои живеат со повеќе од еден ризик фактор, како висок холестерол и висок крвен притисок, уште толку го зголемуваат ризикот од срцево заболување, бидејќи факторите постојано се во интеракција.

Дури и да се соочуваш со благ пораст на холестеролот и крвниот притисок, кога и двете се присутни во твоето тело тие комуницираат еден со друг и побрзо ги оштетуваат крвните садови и срцето.

Ако не најдеш начин да ги контролираш, со текот на времето тие ќе создадат услови за срцев и за мозочен удар, но и за други проблеми како што се дефекти на бубрезите и губење на видот.

Ако веќе имаш дијагностициран висок холестерол во крвта, треба будно да го следиш крвниот притисок. Но, за да не се мачиш и да не се опседнеш со мерење притисок, едноставно почни да пиеш Dr. Viton – Alizin и со еден удар утепај две муви.

Dr. Viton – Alizin е црно лукче спаковано во капсула која нема никаков вкус ниту мирис. Алицинот како главна компонента во Dr. Viton – Alizin, одржува стабилен крвен притисок и делува слично како лекарствата за снижување на притисокот, па може да го намали систолниот притисок и до 10ммHg, а дијастолниот и до 8 ммHg, но истовремено го регулира и холестеролот.

Научно е докажано дека Dr. Viton – Alizin:

Го регулира високиот крвен притисок

Истражувањата сугерираат дека алицинот е најмоќната природна компонента за регулирање на крвниот притисок и за некои пациенти е ефикасен скоро колку лековите за хипертензија.

Во студијата од 2013-та спроведена во Пакистан, на 2010 пациенти со висок крвен притисок им било дадено да пијат суплемент на црн лук помеѓу 300 до 1.500 мг, плацебо или бета-блокер атенолол. Учесниците кои пиеле црн лук покажале значајно намалување кај систолниот и дијастолниот притисок во однос на плацебо групата и групата што пиела бета-блокер.

Со оваа студија само се потврдило она што го покажала претходната студија изведена врз животни, а тоа е дека алицинот го намалува крвниот притисок.

Го регулира холестеролот

И студиски е докажано дека алицинот го намалува нивото на холестерол. Во една од првите студии објавена во Journal of the American College of Nutrition, на 46 луѓе со висок холестерол им била наложена 12 неделна диета во која мастите биле сведени на минимум. Дел од учесниците во студијата пиеле плацебо, а дел пиеле црн лук во облик на суплемент кој ги снабдувал со 9.6 мг алицин.

На крајот на студијата, 22 учесници кои пиеле црн лук имале значаен пад на вкупниот пад на холестеролот, но и намален ЛДЛ или лош холестерол во споредба со учесниците кои пиеле плацебо.

Студијата одново била обновена во 2013-та година и тогаш било потврдено дека компонентите на црниот лук помагаат да се намали вкупниот холестерол и ЛДЛ или лошиот холестерол, но само кога суплементот континуирано се пие во рок од 2 месеци. Било докажно и дека црниот лук ги намалува коронарните заболувања за 38% кај луѓето на возраст од 50 години.

Dr. Viton – Alizin е замена за лукот што одбиваш да го јадеш, бидејќи всушност е екстракт од црн лук со двојно засилени ефекти добиени со ферментација на обичниот лук.

Dr. Viton – Alizin е вистински и комплетен чувар на твоето срце!

Dr. Viton Alizin, уникатен суплемент со ферментиран црн лук сега е достапен е во во аптекитe на:  Еурофарм, Виола, Бети во други подобро снабдени аптеки, како и во дрогериите на dm и Cosmo – Тинекс!

Dr. Viton Alizin сега можеш да го нарачаш и онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-alizin/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Нарачај веднаш и Dr. Viton Alizin може да ти го доставиме уште сега  на твојата домашна адреса со брза пошта!