Вишок килограми и слаб имунитет, а само едно решение!

Имаш вишок килограми?! Дали знаеш дека тоа значи и слаб имунитет кој подложи на сите сериозни здравствени проблеми.

Твоето тело со вишок килограми е постаро од твојата реална возраст, а притоа отвара можност за дијабетес, срцеви заболувања, висок притисок и многу други сериозни здравствени проблеми.

Едноставно: Колку тежината е поголема толку имунитетот е намален и слаб!

Во сезона на вируси и грипови кои демнат, лицата со зголемена тежина спаѓаат во првите редови на лица со висок ризик од заболување!

Вишокот килограми се закана за сите витални органи и ја загрозуваат нивната правилна работа, ги спречуваат сите витални процеси да функционираат во хармонија.

ЗАКЛУЧОК: Треба да се ослабе, но во овој период на вируси на телото му требаат хранливи материи за енергија, а не гладување!

Што да се прави дали да се слабее или да се ризикува да се живее со вишок тежина во овој период?!

Ниту едното – ниту другото! Потребен ни е природен додаток во исхрана кој ќе делува и на намалување на тежината и на зајакнување на имунитетот.

Таков додаток во исхрана е КОНЈУГИРАНАТА ЛИНОЛЕИНСКА КИСЕЛИНА (Conjugated Linoleic Acid) или скратено CLA којa ќе ви помогне да ги намалите килограмите и со редовни и здрави оброци, а притоа ќе ви го зајакне имунитетот!


Како таа делувa?!

CLA е посебен вид масна киселина која што го зголемува чувството на ситост и го спречува производството на маснотии во организмот. Преку тој процес нашето тело е заштитено од таложење на масни наслаги, а со тоа нашето тело се штити од покачување на тежината.

Здрава тежина, добро здравје! Здраво срце, намален ризик за дијабетес 2, здрави артерии… едноставно витки и здрави!

Со правилен избор на додатоци во исхраната, здрава исхрана и физичка активност здравјето ќе биде вашата најдобра заштита!

Докажано и со СТУДИЈА: Една студија во која учевствувале 80 лица со вишок килограми и конзумирале дневен додаток на CLA во период од 12 недели, забележале дека тие имаат намалување од маснотии во телото од 3,8% во споредба со друга група која дозирала палцебо.

Покрај намалената тежина на лицата кои користеле CLA дел од нив имале и намален крвен притисок, а крвните анализи покажале и намалување на холестеролот.

Одберетe го најдоброто! Одберете CLA за пред се да ја намалите тежината, а со тоа ќе го зајакнете и имунитетот и отпорноста на вашиот организам, без гладување!


Dr. Viton CLA можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-cla/

Dr. Viton CLA може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)