Сам свој доктор! Еве што треба да правите доколку имате висок притисок

Доколку имате проблеми со висок притисок редовното мерење на притисокот е задолжително. Домашното контролирање на притисокот буквално го продолжува вашиот живот.

Да се има апарат за притисок дома е буквално продолжување на животниот век!

Со квалитетен дигитален апарат за домашно мерење на притисок си правите самите секојдневно преглед на вашата состојба и здравје. Буквално си го продолжувате животниот век со оваа навика, а со тоа го следите дневното варирање на притисокот и така може и да ја контролирате и соодветно терапијата која ви е препишана.

Исто така и лицата кои немаат проблем со висок притисок исто така треба да имаат апарат за домашно регулирање на притисокот и да го проверуваат барем еднаш неделно или по потреба.

Мерењето на притисокот и кај лица кои немаат проблем со висок притисок ќе биде исто така решение на многу проблеми и здравствени промени кои ги чувствувате.

Повремените главоболки кои ги чувствувате може да бидат причинети од моментално висок притисок.

Стресот и брзиот начин на живот може да делува на моментално покачување на притисокот.  Доколку имате апарат за мерење на крниот притисок дома и ако измерите во моментов ќе знаете како да реагирате во моментот, дали да намалите или зголемите со течностите или да земете некој медикамент.

Еден апарат значи живот во буквална смисла на зборот. Еден апарат може значително да ви го подобри квалитетот на животот без секојдневно да трчате до вашиот матичен лекар!

Тој апарат е Аурон 1117 брз, перфектно точен, мал и лесно пренослив кој ќе ве следи вас и секоја ваше движење. 

Апарат кој го следи вашиот ритам!

Одберете го AURON TMB 1117 – Апарат за мерење на притисок и отворете ново поглавје и грижа за сопственото здравје.


– Модел ЗА ЗГЛОБ
– Го мери притисокот додека ја пумпа манжетната што е побрзо и поточно
– Голем екран и броеви
– SZO* индикатор за ризик
– Меморија (60 резултати)
– Индикатор за неправилен срцев ритам
– Голема манжетна 13,5 – 21,5cm

Auron TMB 1117 може да ги нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/auron-tmb-1117/

Аурон апаратите може да ги може да ги набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)