Виното е здраво, но кој дел од него!

Можеби не сте големи консументи на црвено вино, па ресвератролот недостасува во вашиот организам. А сите ја знаеме онаа познатата „Една чаша вино дневно е одлична за срцето.“  И тоа е така.  Во виното е вистината. Но, што ако треба да внесете малку повеќе ресвератрол.

Срцевите заболувања се резултат на оксидациски стрес како артериските ѕидови се воспалени и се создава ткиво кое синтетизира масти кои ја блокираат/отежнуваат работата на срцето. Грозјето и винските полифеноли имааат големи бенефити врз кардиоваскуларниот систем.

Ресвератролот како фитохемиски елемент најбогат во црвеното вино, ги редуцира слободните радикали во крвните садови кои ги уништуваат клеточните компоненти како протеини, масти и јаглехидрати.

Едноставно црвеното вино е уживање, но лекот е во концентрираните дози на ресвератролот.

Од лушпата на црното грозје, чуван и 100% природен, ви го претставува еликсирот на младоста, тајната за долговечноста, заштитникот на срцето. Со боја како крвта, дејство на потполна регенерација и чуварот на вашето здравје  – ресвератрол

Ресвератролот е компонента во повеќе од 72 различни растенија, но неговата концентрација во црното грозје е најголема. Освен тоа може да се најде во шумското овошје особено боровинките. Сепак, еден од најпознатите и најдобри извори на ресвератрол е токму црвеното вино, поточно, во лушпата на црното грозје.

Ресвератролот е моќен антиоксидант и влијае на многу процеси во клетките. Исто така, се врзува со рецепторите на естроген во клетката, па може да се смета и за компонента на естрогенот. Како таков, се смета дека може да има ефект дури и против хормоните врзани со канцер.

Jа зајакнува функцијата на клетката, особено во митохондриите, кои се извор на енергија. Митохондириите ги претвораат јаглехидратите во енергија која ја користи клетката за процесот на клеточно дишење, а под клеточно дишење се подразбира разменување на хранливи материи од една во друга клетка, клеточна комуникација и ослободување од штетни токсини кои може да се наоѓаат во клетката.

Со секоја таква клеточна размена се случува регенерација на клетката. Намаленото дејство на митохондриите може да резултира со резистентност на инсулин и кардиоваскуларни заболувања.

– Ресвератролот е силен антиоксидант

– Ресвератролот го намалува токсичниот талог во мозокот

– Ресвератролот ја намалува штетата од оксидација

– Ресвератролот помага при регулирање на нивоата на глукоза

Безбројни се бенефитите кои Ресвератролот ги дава за нашето здравје и организам да бидат здрави и витални. Консумирањето вино нека биде уживање за убави поводи, а ресвератролот дневна навика за добро на нашето здравје.

Nature Essential Resveratrol можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Nature Essential Resveratrol можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-resveratrol/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)