ВИДЕО: Како вашата трпеза да изгледа како од списание

Класичен, а повторно креативен распоред на трпезариската маса може да го подигне расположение во текот на оброкот. Тоа не е толку тешко како што мислите. Благодарение на ова видео кои го направија професионалци, се се запознавме со седум супер едноставни решенија како вашата трпезариска маса да заличи на оние од фотографиите. Можете да ги користите овие трикови за свечен ручек, забава или секојдневен оброк.

 

1. Ставете вкусни јадења во централната позиција на масата

 

Тие лесно се забележуваат, а создаваат чувство на сигурност.

 

2. Користете чинии во боја кога служите овошје

 

Овошјето лесно се преместува во секаков вид на чинија потребна за вашата маса.

 

3. За главно јадење користете бели тањири со бели чинии

 

Потполно белиот изглед додава значење на елеганција и убавина.

 

4. Држете се до природните материјали

 

Дрвениот прибор за јадење, чаши и подметнувачи

 

5. Користете дрвени маси со сирење

 

Тие се убави за око и вкусни се!

 

6. Додајте сјај

 

Попрскајте сјај на масата!

 

7. Ставете интересни детали

Свеќите кои не се со иста боја како чиниите, може да ја направат масата поинтересна. Може да ставите и некои реквизити за забави, со тоа што ќе им покажете на гостите дека дошле да се забавуваат!