Те мачат лоши мисли навечер? Времето поминува, а ти не можеш да заспиеш? Прочитај што е спасот за долгите непроспиени ноќи

Несоницата е состојба во која имате проблем да заспиете или пак, откако ќе заспиете имате тешкотии да ја задржите таа состојба. Во просек, на возрасен човек му се доволни 7-8 часа ноќно спиење за нормално функционирање во текот на денот, но сепак има многу луѓе на кои им се потребни барем 10 часа или пак има и од оние на кои 4-5 часа им се сосема доволни за да функционираат со полна пареа.

Пасифлора
Пасифлората долго време се користи за ублажување на несоницата и за мирен сон. Голем број студии укажуваат на смирувачкото дејство на пасифлората, како најголем борец против несоницата. Во Европа, долго време се користи како третман за немир, анксиозност и несоница. Во Северна Америка традиционално се вари чај поради нејзините седативи и ефекти за спиењето. Бразилците традиционално ја употребуваат за лекување на астма и алергии.

Магнезан Б6
Во случај на нервоза, раздразливост, благ анксиозност, нарушен сон и мускулни грчеви, ова е единственото решение. Ја подобрува функцијата на нервниот систем, срцето и мускулите. Што повеќе, го намалува стресот. Витаминот Б6 ја забрзува апсорпцијата на магнезиум за 40%.


Магнезиум е минерал кој му треба на секој орган во човечкото тело. Повеќе од 60% од вкупниот магнезиум во човечкото тело се наоѓа во коските и забите, 27% во мускулите и 6 – 7% во клетките. Има одличен ефект врз релаксација на нервните клетки, а со тоа и на спиење, раздразливост и анксиозност.
Витамин Б6 е витамин заснован на вода, кој лесно се апсорбира во организмот. Тој е еден од најпотребните витамини во човечкото тело. Ги смирува и нормализира нервниот систем. Магнезиумот го лечи појавувањето на болни грчеви и витамин Б6 помага подобро да ја апсорбира во мускулите, ја намалува болката и ослободува тензија во зглобовите.

Наша препорака: Секоја ноќ која ја поминaвте во маки да заспиете или да имате здрав и континуиран сон ќе биде веќе минато благодарени на овој микс од најдобрите суплементи против несоница: МАГНЕЗАН-Б6 на Dr. Viton и ПАСИФЛОРА на San Sebastian.

ПРОДАЖНИ МЕСТА:
Еурофарм Аптеки, Виола Аптеки, Галениум Аптеки, Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА: 
https://alfalab.mk/proizvodi/b6-pasiflora

Направете телефонска нарачка секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.
Телефон за нарачки: 02 3218 821
(Достава до домашна адреса со брза пошта)