Стимулирајте ја вашата ДНК

Сакате да ја редизајнирате вашата двојна спирала?

Вежбањето може да ги измени вашите гени на позитивен начин, велат научници од Шведска. Тие ја анализирале ДНК-та после триесет минути вежбање со 80% вложена сила. Вежбањето го променило начинот на кој ДНК-та создава специјализирани протенини кои го стимулираат метаболизмот. Тоа ги стимулира мускулите да согоруваат повеќе масти и шеќер.