Спортувај и чувај ги зглобовите на овој начин

Секој професионален спортист е свесен за напорот кој го чувствуваат зглобовите по напорните тренинзи. Ефективениот физички тренинг резултира со мускулно воспаление и оптоварување на секој зглоб. Зглобовите всушност се „трошат“ при секоја активност на спортистот особено по долги години активно тренирање и нивно оптеретување

Ова е причината зошто сите зглобови ве болат следниот ден откако ќе направите ефективен тренинг бидејќи на нив „паѓа“ и најголемиот притисок. Тајната формула на Dr. Viton MOVENS од 7 состојки кои дејствуваат во совршена симбиоза во организмот веднаш после вежбањето помага да се забрза адаптивното закрепнување на зглобовите. Половина таблета MOVENS по тренингот и половина таблета по тренингот е најдоброто нешто што може да му го подарите на вашето тело за да ги издржи сите спортски предизвици.

Dr. Viton MOVENS

· Ја намалува болката и вкочанетоста и отекувањето во зглобовите по долгиот тренинг
· Го олеснува движењето и ја подобрува моториката на спортистот
· Ја зголемува еластичноста на зглобовите, тетивите и лигаментите
· Ги подмачкува, регенерира и обновува зглобовите и ‘рскавицата по напорниот тренинг
· Го намалува воспалението во зглобовите по напорниот тренинг
· Ги заштитува зглобовите од повреди во спортските предизвици

MOVENS на Dr. Viton покрај за професионални спортисти кои треба сериозно да се посветат на здравјето и издржливоста на своето тело е препорачан и за рекреативни спортисти и љубители на авантурите бидејќи телото на рекреативен спортист не е доволно кондиционо спремно за повремените спортски подвици, а тоа може да направи сериозни оштетувања на ‘рскавицата и трошење на зглобовит.

Благодарение на MOVENS на Dr. Viton ќе може да уживате одговорно и слободно во авантуристичките цели и спортските турнири со пријателите и да го дадете својот максимум без да го истрошите вашето тело, а сепак да сте полни здравје и адреналин.

Ви ја претставуваме и тајната формула, совршен спој од 7 состојки кои дејствуваат во совршена симбиоза за да им подарат здравје, цврстина и мобилност на вашите зглобови, а болките во зглобовите ќе исчезнат засекогаш…
Глукозаминот (D-glucosaminesulphate) како главната состојка на MOVENS е клучот за формирање на ‘рскавицата, градење на цврста заштита за вашите зглобови, а покрај заштитата ја поддржува мобилноста и флексибилноста на вашите зглобови.

Хондроитинот (ChondroitinSulfate) е главна состојка на ‘рскавицата, која ја одржува течноста во зглобовите, ги „подмачкува“ и ги регенерира. Исто така, го олеснува притисокот на зглобовите при физичка активност.

МСМ (Methylsufonylmethane) е најважниот извор за формирање на колаген во зглобовите. Колагенот е од витално значење за зглобовите затоа што тој ja поддржува структурата на ‘рскавицата.

Хијалуронска киселина (HA) (Hualuronicacid) или зглобната течност e основата за непречено движење на зглобовите и нивно одржување. Како што старееме, нивото на природната Хијалуронска киселина која ја содржи нашето тело се намалува.
Kолагенoт (Hydrolyzedcollagen) помага во зачувување на зглобовите и одржување на ‘рскавицата. Со староста нашето тело почнува да произведува сè помалку колаген. Тоа значи дека постепено нашата коскена и мускулна структура ја губи својата еластичност, цврстина, станува опуштена што може доведе до комплетно нарушување на здравствената состојба и мобилноста на нашето тело.

Витаминот Ц (Vitamin C) игра значајна улога во синтезата на колагенот. Синтезата на колагенот со Витамин Ц осигурува добра структура на кожата, а таа станува затегната, поздрава и поубава, а коските, тетивите, ‘рскавицата и крвните садови (капилари) стануваат поцврсти и поотпорни.

Витамин Д3 е главната поддршка на коските од страна на одржување на нивото на калциум и магнезиум. Бидејќи зглобовите добиваат хранливи материи преку самите коски, а здравите и силни коски се клучни за здрави зглобови.
Уживајте во спортот, уживајте во секоја победа и авантура со MOVENS
ДВИЖИ СЕ СЛОБОДНО СО MOVENS

Направи брза онлајн нарачка на Dr.Viton MOVENS таблети:

Movens

Dr.Viton MOVENS таблетите можете да ги набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс, во Супер Тинекс маркетите и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)