Ако сакаш да изгледаш најдобро ова лето, и да имаш подобро здравје пробај го Nature Essential Green Tea Extract!

Зелениот чај е чудо од билка, преполн е со антиоксиданси и нутриенти кои имаат многу моќно дејство врз човечкото тело. За зелениот чај е докажано дека може да ја подобри мозочната функција, да ти помогне да ја намалиш прекумерната телесна тежина, да ги зачтити клетките од оксидативно оштетување, па дури и да го намали ризикот од појава на рак.

Зелениот чај освен што можеш да го пиеш како чај, можеш да го внесеш во своето тело и во форма на додаток на исхраната, кој ќе ја дополни твојата секојдневна исхрана и ќе ти помогне да ги искористиш сите негови бенефити.

Во пресрет на летото екстрактот од зелен чај најмногу се употребува со топење на несаканите масни наслаги во телото.

Редовната употрена на екстрактот од зелен чај  ќе му овозможи на твоето телото во текот на целиот ден  да се деоксифицира, и преку топење на мастите да се ослободи од отровите насобрани во непосакуваните масни наслаги по целото тело.

Зелениот чај е богат со флавоноиди, од каој најважно место завзема катехинот.

Флавоноидите од зелениот чај, се силни антиоксиданси, тие го спречуваат штетното влијание на слободните радикали, ги заштитуваат сите клетки во телото, но помагаат и за одржување на цврстината и на тонусот на кожата, што е многу важно особено кога се губат прекумерните килограми.

Катехинот го забрзува елиминирањето на вишокот на течности и заедно со кофеинот ја стимулира липолизата, го стимулира согорувањето на мастите и го забрзува метаболизмот .

Зелениот чај содржи помалку кофеин од кафето, но заедно со Л-теанинот стимулативно делува на мозочната функција.

Екстрактот од зелен чај

  • Помага за топење на масните наслаги
  • Помага за намалување на телесната тежина
  • Ја подобрува физичката издржливост
  • Ја подобрува мозочната функција
  • Ги штити клетките од оксидативни оштетувања
  • Го намалува ризикот од појава на рак
  • Го намалува ризикот од појава на повеќето модерни болести (дијабетес,кардиваскуларни болести итн)

Ако сакаш да изгледаш најдобро ова лето, и да имаш подобро здравје, нема што да чекаш, пробај го Nature Essential Zelen Caj Ekstrakt уште сега!

Nature Essential Зелен Чај Екстракт можете да ги набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс, во Супер Тинекс маркетите и во сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)