Спирулината има највисока застапеност на протеини од било која друга храна

Спирулината е извонредна комбинација на белковини, хлорофил, Б-витамини, ензими, минерали, Гамалиноленска киселина… Неслучајно ја нарекуваат супер храна!

Таа е една од најстарите фотосинтетски форми на живот кои создавајќи кислород во атмосферата овозможиле создавање и еволуција на повисоки форми на живот во природата.

Спирулината е бесмртен организам кој се обновува себеси 3 милијадри години и ја содржи мудроста и искуството на природата кодирана во сопствената ДНК.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Спирулината има највисока застапеност на протеини од било која друга храна. Во својата структура ги содржи сите есенцијални амино-киселини во идеален сооднос.

Единствено спирулината и мајчиното млеко содржи доволно количини на линоленска киселина, важен учесник во регулирање на хормонскиот систем на организмот.

Таа има природни антифламаторни својства и делува превентивно против разни воспалителни процеси. Ги обновува мозочните клетки.

Неверојатно богатство од антиоксидирачки комплекс од најмалку 10 каротеноиди. Оваа смеса од каротеноиди и ксантофили позитивно делува на различни места во организмот, во синергизам со другите витамини, минерали и фитонутритиенти.

Комбинација содржана во Спирулината има поголем ефект отколку синтетичките препарати со Бета-каротен.

Пробај уште денес! 
Нарачај Spirulina San Sebastian онлајн: https://alfalab.mk/proizvodi/san-sebastian-spirulina/
Продажни места:
Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.
Нарачки на телефон: (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)