Совети за најголемите кафеџии кои пијат по 3 или 4 шолји кафе дневно

3 Шолји дневно

Предности: Три шолји кафе дневно го спречува создавањето на рак на јајникот кај жените. Количината на црниот пијалок позитивно влијание врз мажите бидејќи го спречува формирањето на камен во бубрегот.

Недостатоци: Оваа доза на кафе на ден поради големи количества на кофеин го зголемува ризикот од срцев удар.

4 Шолји дневно

Предности: Четири шолји кафе содржат околу 400 милиграми кофеин што е многу моќен антиоксидант кој го чисти телото и му помага во борбата против разни форми на рак, рак на простатата и дијабетис тип 2.

Недостатоци: Голема количина на кафе на ден може да доведе до ревматоиден артритис и причина за нервоза и нетрпеливост.