СЕРАПЕПТАЗЕ – за живот без болка

Можеби никогаш не сте слушнале за серапептазе, па крајно време е да ве запознаеме со овој чудесен помошник за јакнење на здравјето.СЕРАПЕПТАЗЕ е медицински термин за ензим кој има силни антивоспаленителни, антиедематозни и муколитични својства. Се смета за одличен додаток на класичното медицинско лекување и се користи во процесот на клиничка рехибилитација на пациентите. СЕРАПЕПТАЗЕ кај голем број пациенти дури стана замена за лекови кои се земаат за намалување на воспаленија, против болка и против едеми (отоци). Овој ензим нема негативни нуспојави, напротив, тој го стимулира организмот на позитивен начин и е одговорен за здраво и добро функционирање на организмот.

  • Dr. Viton – Serrapeptase е природно создаден ензим што може да го консумира секој, и млади и стари и нема возрасна граница.

За подигање на имунитетот

Серапептазето се покажало како исклучителна природна замена за сите видови на нестероидни противвоспалителни лекови, без несакани ефекти кои инаку ги предизвикуваат  лековите.  Му помага на телото да се опорави од болките или од болеста со која во моментот се соочувате.

  • Dr. Viton – Serrapeptase е ѕвезда меѓу природните лекови благодарение на своите противвоспалителни и антибактериски својства, без штетни ефекти.

Ја елиминира болката

Болката за многумина е постојан животен придружник. Секојдневниот обид за намалување на болката со земање на различни медицински препарати, често е без резултат. Поради тоа, исклучителните предности на серапептазето се покажале како вистинско решение за сите лица кои боледуваат од инфламаторни пореметувања, особено оние проследени во отоци и болка.

Dr. Viton – Serrapeptase помага при санирање на постоперативни отоци и крвни подливи, при намалување на отоци по  вадење на хируршки конци и воспоставува подобра дренажа (исфрлање на течност) од ткивата. Серапептазе има многу значајна улога при зараснување и лекување на раните и опоравувањето.

Серапептазе нуди олеснување од болка кај лицата кои имаат воспалени, болни зглобови и ревматоиден артритис. Помага и при лекување на главоболка.

Се препорачува и за лица кои страдаат од чести воспаленија на синусите, увото и носот. Ги намалува инфекциите на дишните патишта и го олеснува исфрлањето на секретот од грлото и носот.

Истражувања докажале дека ако се зема заедно со антибиотик, серапептазето ќе го подобри неговото делување и ќе му помогне на организмот во борбата против бактериите.

СЕРАПЕПТАЗЕТО во Германија е усовено како терапија за воспаленија. Германски истражувања утврдиле дека со употребата на овој ензим, воспалението може да се намали и до 50% кај пост-оперативните пациенти. Пациентите кои земале серапептазе имале намален степен на болка во однос на контролна група,а до 10 ден од земањето на овој ензим, болка во целост исчезнала.

Пробај уште денес!

Dr. Viton – Serrapeptase можете да го нарачате онлајн:

https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-serrapeptase/

Dr. Viton – Serrapeptase може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)