Знаеш ли дека расипаните заби ти го слабеат срцето? Постои ензим што ќе ти ги прочисти крвните садови од забниот отпад!

Силната забоболка те дигна од кревет сред ноќ, а веќе утрината забот ти потече. Неиздржлива пулсирачка болка чувствуваш во главата, во увото, па се до крајниците и едвај отвораш уста. Целата глава како да ти е во менгеме.

Под итно одиш на стоматолог за да чуеш дека тој не може да ти помогне се додека не ти спадне отокот. Дали ти заглави со болки?

Ако почнеш веднаш да пиеш Dr. Viton – Serrapeptase сигурно ќе го намалиш интензитетот на болката, ќе го скратиш траењето на болката, а несомнено и отокот ќе ти спадне.

Самиот оток на забот содржи исклучително штетен гној кој изобилува со бактерии, ако забот е скапан бактериите се уште побројни и тие може да навлезат преку крвотокот, да се залепат за органите и да ги оштетат. Многу малку луѓе знаат дека честопати дури и мозочните удари и срцевите удари се последица на расипаните заби.

Dr. Viton – Serrapetase доаѓа во паковање од 30 капсули, секоја од нив содржи 80000 IU ензим серапептаза, оваа доза е доволна за да ги исчисти крвните садови од оној насобран отпад што протекол од расипаниот заб.

Колку порано процениш дека ќе те здоболи заб и се напиеш Dr. Viton – Serrapeptase, толку се поголеми шансите да го спречиш отекувањето и да се поштедиш од антибиотици.

Обично пред да отече забот, човекот се соочува со главоболка, но ретко кој успева да процени дека главоболката е предвесник на забоболка. Додека да сфатиш дека е до забот, додека да дојдеш до термин на забар, забот ќе ти отече.

Затоа, треба паметно да изиграш во периодот измеѓу и да го пресечеш воспалителниот процес со Dr. Viton – Serrapeptase – природен протеолитички ензим кој докажано го разградува протеинскиот отпад, го влече отокот и ја блокира болката.

Забите отекуваат како резултат на бактериска инфекција, а отокот настанува на врвот или на страничниот дел од коренот на забот. Отокот во суштина е ќесичка полна со гној, а  Dr. Viton – Serrapeptase има неверојатна моќ да го извлече тој гној и да го смири воспалението.

Само едно мало дупче настанато од кариес или повреда на забот, е доволно за бактериите да навлезат и да го инфицираат целиот заб. Во тој случај ти ќе почувствуваш:

  • Пулсирачка забоболка што ја чувствуваш во вратот, увото и вилицата
  • Отечени лимфни јазли во близина на вилицата или во вратот
  • Треска (покачена температура)
  • Заб чувствителен на ладно и топло
  • Отекување на лицето и вратот
  • Неможност за гризење, џвакање и отварање на устата

Устата е најголемиот извор на бактерии и дури оние што редовно и темелно ги мијат забите може да се соочат со оток, a секоја брза интервенција дома може да биде од помош.

Плакнењето на устата со млака солена вода е одличен начин да ја дезинфицираш устата, а Dr. Viton – Serrapeptase е одличен начин да делуваш на акутното воспаление, да го намалиш отокот, а ќе ти помогне и полесно да ја отвораш устата.

Спречи ја болката во забот, спречи го отокот со Dr. Viton – Serrapetase, но потоа задолжително поправи го секој еден болен заб, во спротивно ќе ти се случи истото.

Dr. Viton – Serrapetase за насмевка без болка!

Dr. Viton – Serrapeptase можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton – Serrapeptase можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-serrapeptase/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)