Серапептаза – моќен ензим со многу благотворни дејства за здравјето

Серапептаза е природен протеолитички ензим со докажано антиинфламаторно дејство кој го намалува воспалението, ја намалува болката и го отстранува отокот, ги чисти крвните садови од  насобраните наслаги и ја подобрува циркулацијата.

Серапептаза може да се користи краткотрајно со цел да се отстранат симптомите на акутното воспаление, инфекција, повреда, после операција, или стоматолошка интервенција, но не покажува несакани ефекти и при повеќегодишна употреба!

Серапептазата е моќен протелитички ензим кој успешно ги разрадува  мртвите протеински наслаги, кои се насобрани на различни места во телото,и при тоа не ги оштетува здравите ткива и клетки.  Често се употребува за разградување на мукусот насобран во синусите и во респираторните патишта.

Со ин витро и ин виво научни студии е докажано дека Серапептазата освен што селективно го чисти целиот протеински отпад во телото истовремено има и специфичен противвоспалителен ефект и  поради тоа се смета за супериорен ензим во споредба со другите протеолитички ензими.

Серапептазата најчесто се употребува при болки, отоци и воспаленија во скелето-мускулниот систем (артритис,  болки во коски, зглобови, фибромијалгија, приклештени нерви, карпал тунел синдром, исчашувања, истегнати и скинати лигаменти, спортски повреди итн), за отстранување на лузните на кожата, при синузит и други респираторни проблеми пратени со насобирање на слуз, но во последно време се поголема е и нејзината употреба во кардиологијата!

Во Хановер, Германија, Др.Ханс Нипер користел Серапептаза и магнезиум за третман на лица со сериозно блокирани каротидни артерии, третманот траел 2 години при што кај сите пациенти дошло до значително подобрување на здравствената состојба и била избегната ризичната операцијата и отстранет ризикот за мозочен удар!

Висококвалитетниот додаток во исхраната  Dr.Viton Serrapetase доага во пакување од 30 капсули, секоја капсула содржи 80000 IU од ензимот Серапептаза, со врвен квалитет и докажана ефикаснот!

Нема што да чекате,  пробајте го уште сега!

Dr. Viton – Serrapeptase

  • ќе ви ја намали болката
  • ќе го стави под контрола воспалението
  • ќе го намали отокот
  • ќе ја разгради насобраната слуз во дишните патишта
  • ќе ја подобри вашата циркулација
  • ќе ги отстрани артеросклеротичните наслаги и тромбови
  • ќе го разгради насобраниот протеински отпад во телото

Висококвалитетниот додаток во исхраната Dr. Viton – Serrapeptase може да го набавите многу лесно!

Dr. Viton – Serrapeptase можете да го набавите во аптеките на: Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети … во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Тинекс и во сите подобро снабдени аптеки.

Dr. Viton – Serrapeptase можете да го можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-serrapeptase/

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
*(Достава до домашна адреса со брза пошта)