Сакаш да си физички активен, но ти фали сила? Со овој минерал секогаш ќе си во топ форма

Без оглед со која физичка активност се занимаваш, дали пешачиш, трчаш, се грижиш за твојот двор или активно спортуваш и ти треба сила или издржливост – имаш зголемена потреба за минералот магнезиум. Организмот троши повеќе минерали низ активност на мускулите и меѓу другото губи магнезиум преку потењето. За долгорочно да се одржи функцијата на мускулите и силата,по физичката активност треба брзо да го надоместиш изгубениот магнезиум и течности.

За ефикасно да го надоместиш изгубениот магнезиум и да ја зачуваш силата, потребно е да обрнеш внимание на доволно снабдување со овој минерал.

Формулата од магнезиум цитрат и витамин Ц на Dr. Viton Magnezan C, во течна форма, брзо, безбедно и навремено на телото ќе му ја обезбеди дневната потреба за овој минерал, потпомогната со клучниот витамин Ц.

За долгорочно да се спречи кусок од снабдување со магнезиум и за да ја зачуваш телесната сила, треба да го внесуваш овој минерал по секоја физичка активност во фаза на регенрација на мускулите.

КАКО ДЕЛУВА МАГНЕЗИУМОТ?

Магнезиумот е составен дел на над 600 ензими во твоето тело и игра значајна улога во сите внатреклеточни процеси на метаболизот кои се поврзани со синтеза или реконструкација на супстанците богати со енергија, како што е на пример глукозата.

Магнезиумот е важен за енергетскиот метаболизам. За активација на ензимите кои учествуваат во метаболизмот на глукозата потребен е магнезиум. Без магнезиум нема производство на енергија. Создавањето на лактати (анаеробно разградување на глукозата) кое започнува во случај на недоволна снабденост на мускулните клетки со кислород, ја ограничува телесната оптовареност. Лактатот мора да се исфрли од телото што е можно побрзо, за што е потребно магнезиум.

Затоа, доволното ниво на магнезиум има важно значење токму при физичката активност. Потребата за магнезиум расте на основа на метаболизмот кој е забрзан со телесна активност. Типични симптоми на недостаток на магнезиум се затегнати мускули и грчеви кои може да се јават уште во текот на физичката активност.

Секое поголемо телесно оптоварување го поттикнува губењето на магнезиум, кое примарно е предизвикано со зголеменото потење. Недоволната снабденост со магнезиум може да ја намали функцијата на мускулите, а со тоа расте и склоноста кон пукање на мускулните влакна и истегнувања.

Сега знаеш дека магнезиумот е силен минерал без која нема квалитетна физичка активност и лесна подвижност. Ако сакаш и ти да ја зачуваш својата сила и енергија, се што ти треба е Dr. Viton Magnezan C.

Dr. Viton – Magnezan C можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-c/

Dr. Viton – Magnezan C може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)