Реши се од секојдневниот стрес ВЕДНАШ

Често те фаќаат грчеви во мускулите и постојано си уморен? Сонот ти е испрекинат и склон си кон “тешка“ глава, анксиозност и раздразливост? Постојано копнееш за чоколадо? Имаш аритмија и слаба дигестија? Ако во ова се препозна, голема е веројатноста да страдаш од хипомагнеземија, односно недостаток на магнезиум во организмот.

Често не сме ни свесни дека ни недостасува магнезиум, иако телото преку бројни симптоми укажува на тоа. Најчести симптоми на недостаток на магнезиум се тикови, грчеви во мускулите, нервоза, вознемиреност и неправилен срцев ритам.

Постојат и невролошки симптоми, кои потешко ги поврзуваме со недостатокот на овој исклучително важен минерал, а некои од нив се:

Нарушувања во однесувањето

Раздразливост и анксиозност

Летаргија

Потешкотии со помнењето

Ослабени когнитивни функции

Губење на апетитот

Мачнина и повраќање

Недостатокот на магнезиум може да предизвика и скриени, односно латентни симптоми.

Магнезиумот во Dr. Viton – Magnezan B6 ќе ти ја обезбеди  дневната потреба за овој минерал со само една таблета на ден. Дополнително Dr. Viton – Magnezan B6 содржи и витамин Б6 кој ќе ти ја смири нервозата  и ќе го поттикне мозокот синхронизирано да работи. Оваа  моќна комбинација на минерал и витамин го доведува срцето во совршен ритам и гарантира мирен сон.

  • Зошто мора да пиеш магнезиум?

За разлика од некои други хранливи материи, телото не може самостојно да произведе магнезиум. Со оглед дека е одговорен за бројни важни функции, како одржување на нормална мускулна функција, за енергија и за правилна работа на нервите, недостатокот на магнезиум е е вплетен во толку многу болести, што истражувачите на овој минерал повеќе пати му ја препишале чудотворноста поради неговата моќ  да елиминира или подобри многу нарушувања.

Листата на здравствени проблеми кои имаат директна и потврдена врска со хроничен и акутен недостаток на магнезиум е долга и вклучува многу болести чии утврден медицински третман вообичаено не се фокусира на недоволната количина на овој минерал во организмот.

Dr. Viton – Magnezan B6 на клетките им осигурува доволно магнезиум за нормално функционирање: тие го користат за производство на енергија и стабилизација на своите мембрани. Секоја одделна клетка во твоето тело има потреба од доволно магнезиум, оти во спротивно пропаѓа. Меките ткива кои содржат најголема концентрација на магнезиум во телото се мозокот и срцето – два органа кои создаваат голема електрична активност и се екстремно чувствителни на недостатокот на магнезиум.

Кога нивото на магнезиум во телото е во рамнотежа во однос на останатите минерали, заштитен си од таложење на отрови во себе и од развој на поврзани невролошки болести. Доволната количина магнезиум ги штити  мозочните клетки од штетни  влијанија и таложење на тешките метали, што најавува Паркинсонова и Алцхајмерова болест.  Тешките метали се натпреваруваат со магнезиумот да влезат во мозочните клетки. Ако залихата на магнезиум е ниска, металите имаат многу полесен пристап.

Затоа не ризикувај! Земи магнезиум ВЕДНАШ и со Dr. Viton – Magnezan B6 смири си ги нервите, заштити си го мозокот и спиј мирно!

Одбери Dr. Viton – Магнезан Б6!

Dr. Viton – Магнезан Б6 можете да го нарачате онлајн:
https://alfalab.mk/proizvodi/magnezan-b6

Dr. Viton – Магнезан Б6 може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)