Природно решение за намалување на болките, отоците и воспалението

Кога чувствуваш болка и воспаление, сè што сакаш е побрзо да се ослободиш од непријатните симптоми.  На дофат на рака ти се многу антиинфламаторни лекови (некои од нив мора да се препишани од лекар, а некои се издаваат без рецепт) но за жал нивната употреба, особено долготрајна е пропратена со многу несакани ефекти.

Се прашуваш што сега?  Како да се ослободиш од болката и воспалението, а да не си го доведеш во опасност џигерот, бубрезите или желудникот?

За среќа има природно и безбедно решение! Серапептаза е природен протеолитички ензим со докажано противвоспалително дејство кој ја намалува болката!

Може да се користи краткотрајно за отстранување на видливите симптоми при акутно воспаление, но не покажува несакани ефекти и при повеќегодишна употреба!

Серапептаза се препорачува за намалување на болките, отоците и воспалението при:

 • артритис,
 • болки во коски, зглобови, мускули
 • спортски повреди,
 • истегнати или скинати лигаменти,
 • исчашувања,
 • фибромијалгија,
 • приклештени нерви,
 • карпал тунел синдром,
 • после хируршки зафати,
 • после стоматолошки интервенции

Серапептаза селективно го чисти целиот протеински отпад насобран во твоето тело, и ги разрадува мртвите протеински наслаги.  Со повеќе научни студии е докажано дека Серапептзата е посупериорна од другите протеолитички ензими и поефикасно го:

 • намалува воспалението,
 • го повлекува отокот,
 • ја намалува болката,
 • ги чисти крвните садови од наслагите,
 • ја подобрува циркулацијата

Во Светот Серапептазата најчесто се употребува при болки, отоци и воспаленија во скелето-мускулниот систем, но во последно време фасцинантна е и нејзината употреба во кардиологијата!

Во Хановер, Германија, Др.Ханс Нипер користел Серапептаза и магнезиум за третман на лица со сериозно блокирани каротидни артерии, третманот траел 2 години при што кај сите пациенти дошло до значително подобрување на здравствената состојба и била избегната ризичната операцијата и отстранет ризикот за мозочен удар!

Висококвалитетниот додаток во исхраната  Dr.Viton Serrapetase доага во пакување од 30 капсули, секоја капсула содржи 80000 IU од ензимот Серапептаза, супериорен протеолитички ензим со врвен квалитет и докажана ефикаснот!

Висококвалитетниот додаток во исхраната Dr.Viton Serrapeptase, освен што ќе ти ја намали болката и  воспалението, ќе ја подобри циркулацијата и ќе ги исчисти твоите крвни садови од артеросклеротичните наслаги и тромбови!

Нема што да чекаш, набави го веднаш!

Dr.Viton Serrapeptase нарачај го на телефонскиот број  02 3218 821

или преку интернет: https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-serrapeptase/

секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот, и ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!

Dr. Viton – Serrapeptase   можеш да го најдеш и во сите подобро снабдени аптеки, вклучувајќи ги и Еурофарм, Виола, Галениум, Бети!