Природен додаток за обновување на зглобовите

MOVENS е еден од најпродаваните производи од палетата на Dr.Viton, токму затоа што за многу кусо време од неговото појавување на пазарот тој создаде многу задоволни корисници!

MOVENS е уникатен додаток во исхраната кој претставува перфектен микс на 7 состојки со супериорно и докажано дејство кога станува збор за здравјето на зглобовите!

Состојките на MOVENS се внимателно одбрани за да ги обноват, подмачкаат и заштитат твоите зглобови!

Ако веќе подолго време се мачиш со болки во зглобовите, пробај го MOVENS и провери дали и за тебе ќе стори чудо за и ти да можеш да чучнуваш и стануваш без болка, или едноставно повторно да можеш да се качуваш по скалите без болка!

Во состав на MOVENS влегуваат многу внимателно одбрани состојки и тие се следниве:

 • Глукозамин и хондроитин сулфат,
 • Хијалуронска киселина,
 • МСМ,
 • хидролизиран колаген,
 • витамин Ц
 • витамин Д3

Глукозаминот е неопходен за создавање и поправање на ‘рскавицата.

Хондроитинот ја привлекува водата, ја зголемува еластичноста и го спречува разорувањето на ‘рскавицата!

Со научни студии е докажано дека ова  дуо ги подмачкува зглобовите, ја поправа настанатата штета и ја намалува болката и воспалението!

Хијалуронската киселина природна ја има во синовијалната течност која ги опкружува зглобовите и ги штити од оштетување.

Во случај на воспалитени процеси нејзиното количество се намалува и се зголемува можноста за сериозно оштетување на зглобовите и токму тогаш е важно хијалуронската киселина дополнително да се внесе во телото!

МСМ или метилсулфонил метан ,го обезбедува сулфурот кој е неопходен за создавање на здрави зглобови и ‘рскавица и ја помага подвижноста.

Колагенот е протеин кој влегува во состав на сврзното ткиво, рскавицата, тетивите и лигаментите, и неговото создавање се намалува како што старееме.

Тој е неопходен за силни и здрави зглобови!

Витаминот Ц  ја помага синтезата на колагенот, и е силен антиоксиданс кој ги штити клетките од оксидативно ошттување.

За  витаминот Д постојат безброј докази кои потврдуваат колку неговото количество во телото има пресудно значење за здравјето на коските и целиот локомоторен систем.

 Еве што се може MOVENS да направи за тебе:

 • Ја намалува болката и вкочанетоста
 • Го намалува воспалението
 • Заштитува од повреди
 • Ги обновува и подмачкува зглобовите и ‘рскавицата
 • Ја зголемува еластичноста
 • Го олеснува движењето

Ако веќе те болат колената, или ако редовно спортуваш и размислуваш како да си ги заштитиш зглобовите од повреди, не чекај, пробај го  MOVENS сега!

Dr. Viton MOVENS можеш да го најдеш во аптекитe на: Зегин, Еурофарм, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo -Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на: https://alfalab.mk/proizvodi/movens или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton MOVENS ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!