Германскиот научник Ото Хајнрух ја открил причината за појава рак ?

Германскиот научник Oто Хајнрих Варбург во 1923 година ја открил причината за добивање на рак, а во 1931 година за тоа добил нобелова награда. Но, пронајдокот се чува во тајна.

Ото открил дека ракот е резултат на анти- физиолошката сила и на анти- физиолошкиот начин на живот. Затоа што со еден анти-физиолошки начин на исхрана и со физичка неактивност, телото создава кисела средина.

Клеточната киселост е причина за исфрлање на кислородот. Недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина.

Тој рекол: Намалувањето на кислородот и киселоста се две страни на еден ист медалјон: доколку некој го има едното го има и другото.

Тоа значи дека, доколку некој има претерана киселост, автоматски ќе има недостаток на кислород во својот систем. Доколку ви недостасува кислород ќе имате закиселен организам.

Исто така рекол: Киселите супстанци го одбиваат кислородот, за разлика на базичните, кои привлекуваат кислород.

Значи, киселата средина е средина без кислород. Сите нормални клетки имаат апсолутна потреба за кислород, меѓутоа туморалните клетки можат да живеат и без него. Туморските ткива се кисели, додека пак здравите ткива се алкални.

Во своето дело „Метаболизмот на туморот“ Ото покажа, дека сите канцерогени облици се окарактеризирани со два фундаментални услови: крвна киселост и хипоксија.

Открил и дека туморалните станици се анаеробни (не вдишуваат кислород) и не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород.

Туморалните станици можат да преживат само со гликоза и во средина без кислород.

Според тоа, карциномот не е ништо друго туку одбрамбен механизам, кои што го имаат некои телесни клетки како би преживеале во кисела средина без присуство на кислород.

Да заклучиме: Здравите клетки живеат во алкална средина полна со кислород, којашто овозможува нормално функционирање. Туморалните станици живеат во кисела средина сиромашна со кислород.

ВАЖНО: Откако е завршен пробниот процес, храната во зависност од квалитетот на протеините, јаглените хидрати, масти, витамини и минерали, осигурува и создава услови на киселост или алкалност во телото. Со други зборови… сè зависи од тоа што се јаде.

Киселата или алкалната состојба се мери со PH скала чии што вредности одат од 0-14, каде 7 е неутрална зона. Од 0-7 е кисело 7-14 алкално. Важно е да се знае како киселата или алкалната храна влијае на здравјето, бидејќи клетките за да функционираат успешно би требало да се наоѓаат во PH нешто над 7.

Во здрава личност PH во крвта е меѓу 7,4 и 7,45. Доколку PH вредноста кај некого е под 7, таа личност завршува во кома.

Храна којашто го закиселува телото: рефиниран шеќер и сите негови деривати, производи со животинско потекло (млеко и сирење), рефинирана сол, рефинирано брашно и сите негови деривати(тестенини, торти, кекси…), леб, маргарин, кофеин (кафе, црн чај, чоколадо), алкохол, цигари, било која варена храна (варењето го уништува кислородот а ја зголемува киселоста на храната), целата индустриски преработена храна, во конзерви, којашто содржи конзерванси, вештачки бои, ароми, стабилизатори и други.

Крвта постојано се само-регулира со цел да не падне во метаболичкa киселост, со цел да се гарантира функционалност и оптимизира клеточниот метаболизам. Телото мора да има темели на прехрамбени минерали кои ќе ја неутрализираат крвната киселина во метаболизмот, но сета спомната храна ја закиселува крвта.

Мораме да водиме грижа, дека со модерниот стил на живот, оваа храна ја јадеме барем три пати дневно, 365 дена во годината и целата таа храна е анти физиолошка.

Храна којашто алкализира. Целиот сиров зеленчук. Сировиот зеленчук произведува кислород, за разлика од варениот. Овошјето исто така, тоа произведува многу кислород. Водата е важна за производство на кислород.

Хроничната напнатост е најважна телесна напнатост и корен на најголем дел од сите дегенеративни болести. Вежбањето му дава кислород на целото тело. Седечкиот начин на живот го уништува животот.

Идеално е да се има 60% алкална исхрана, отколку кисела, и природно е да се одбегнуваат производи кои што се претежно кисели, како што се газираните индустриски пијалоци, рефинираните шеќери, како и сите засладувачи.

Не ја злоупотребувајте солта, користете ја во најмала можна количина. За болни лица, идеално е исхраната да биде 80% алкална, и да се одбегнуваат сите штетни производи. Доколку имате карцином, ве советуваме, да го алкализирате телото што е можно повеќе.

Др. Џорџ В. Крил од Кливиленд, еден од најпризнатите хирурзи на светот отворено изјавува: Сите видови на смрт наречени „природни“ не се ништо друго туку терминална точка на кисело заситено тело.

Како што е претходно нагласено, целосно е невозможно, рак да се појави во некој алкалност, којашто го ослободува телото од сите киселости 01:00 алкална исхрана, којашто го зголемува пиењето на чиста вода и којашто одбегнува храна што произведува киселост.

Ракот не се наследува, она што се наследува се прехрамбените и амбиентални навики т.е. начинот на живот. Тоа може да произведе рак.

ХЕМОТЕРАПИЈА: Таа го закиселува телото до таа мерка, што телото мора да посегне по алкалните резерви на организмот, со што би се неутрализирала киселоста, жртвувајќи ги минералните основи, вградени во коските, забите, ноктите и косата. Од таа причина кај лицата кои што се под тој третман приметуваме, промени на лицето, како што е опаѓањето на косата. За телото косата не значи ништо, но, еден кисел PH значи смрт.