Остеоартритис и остеопороза се третира со еден природен додаток

Вашите коски се изработени претежно од колаген кој им ја дава структура и помага да одржува нивната цврстина.

Исто како што колагенот во вашето тело се троши како што стареете, така се троши и коскената маса. Ова може да доведе до состојби како остеопороза, која се карактеризира со мала густина на коските и е поврзана со поголем ризик од фрактури на коските.

Единствен начин да превенирате од остеопороза е со земањето на колаген како додаток во исхраната – суплемент што ќе даде докажани ефекти да се спречи ослабувањето на коските што доведува до остеопороза .

Направена е и студија со две групи на жени од кои едната група жени земале суплемент калциум и течен колаген дневно, а втората група жени земале секој ден калциум без да земаат колаген. Жените од двете групи биле следени 12 месеци!

До крајот на студијата, жените кои земале додаток на калциум и колаген, имале значително пониско ниво на протеини во крвта што промовираа остеопороза и поголема слабост и кршливост на на коските отколку оние кои земаат само калциум.


Не само за коските колагенот помага во одржување на целокупноста на вашата ‘рскавица која ги штити и одржува зглобовите.

Бидејќи количината на колаген во вашето тело се намалува како што стареете, се зголемува ризикот од развој на дегенеративни нарушувања на зглобовите како што е остеоартритис.

Земањето на колаген може да помогне во подобрување на симптомите на остеоартритис и намалување на болката во зглобовите во целина

Истражувачите теоретираат дека дополнителниот внес на колаген може да се акумулира во ‘рскавицата и да доведе до пониско воспаление, подобра поддршка на зглобовите и намалена болка.

Доколку сакате да пробате да земате колаген како додаток во исхрана и да ги почувствувате неговите потенцијални ефекти кои ги намалуваат болките, студиите сугерираат дека треба да го дозирате активно и редовно на дневна база.

Dr. Viton – Collagen + C е природен морски колаген збогатен со Витамин Ц.

Dr. Viton – Collagen + C можете да го нарачате онлајн
https://alfalab.mk/proizvodi/dr-viton-collagen-c/

Dr. Viton – Collagen + C може да го набавите во аптеките на: Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети, Зегин… во дрогериите на ДМ-дрогерии и Cosmo – Tinex и сите подобро снабдени аптеки.

Или на телефонскиот број: 02 3218 821
Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)