Опра диета која ќе ви „симне“ од половина до 2 килограми за еден ден

Диетата од зелен чај со млеко е нова идеја, која навистина дава посакувани резултати, а најмногу им се препорачува на оние кои што сакаат да се решат од вишокот на вода во организмот. Оваа диета се практикува само еден ден, а најмногу два пати во текот на месецот. Со помош на чајната диета можете во текот на еден ден да загубите меѓу половина и два килограми.

Доколку имате најмал проблем со здравјето, консултирајте се со лекар, во врска со оваа диета.

Состојки:

1,5 л. млеко (безмаслено)

2 лажички листови зелен чај

Подготовка:

Сварете го млекото и оладете го на 70 степени, па потоа додадете листови зелен чај.

Затворете го и оставете 20 минути, после што ќе го исцедите млекото и ќе пиете во текот на денот, на секои два часа по една шолја.

Во меѓувреме можете да конзумирате само обична вода.