Омега -3 природен додаток кој гарантирано го намалува покачениот крвен притисок!

Во денешно време сигурно не постои човек кој не слушнал за позитивното дејство на природните Омега – 3 масни киселини ЕПА и ДХА!

Од подобрување на еластичноста и убавиот изглед на кожата, подобрување на имунитетот, па се до спречување на развој на хронични болести и продолжување на животот, придобивките од нивната редовна употреба се огромни!

ЕПА (еикопентанонска киселина) и ДХА (доксахексаноична киселина) се есенцијални масни киселини, неопходни за одвивање на многу животни процеси, но поради тоа што не се создаваат во човечкото тело, треба да се внесуваат со исхраната (мрсна риба, лосос, макарел, харинга итн) или во форма на квалитетни суплементи.

Високиот крвен притисок е многу подмолна болест,  која за жал зема се поголем замав и се појавува се повеќе и кај помладите лица.  Модерниот начин на живот, пребрзото темпо со преголем стрес, во комбинација со нездравата исхрана и прекумерната употреба на алкохол, кофеин и други стимуланси во многу придонесуваат за да има се повеќе лица кои имаат хипертензија.

За спречување на ваквата алармантна состојба се препорачува промена на начинот на живеење, исхраната и дополнување на истата со соодветни додатоци.

Омега – 3 масните киселини имаат неверојатно моќно дејство за намалување на покачениот крвен притисок кое е докажано и со научни студии и затоа се едни од најпрепорачуваните суплементи за лицата кои страдаат од висок притисок.

Со студии е откриено дека за да се постигне значително намалување на притисокот, потребно е да се земаат од 3 до 6 грама ЕПА и ДХА дневно.  Во ваков случај и при редовна употреба се очекува во период од 6 недели систолниот притисок да се намали за 5-6 mm Hg а дијастолниот за 3-5 mmHg.

Предноста на омега-3 во споредба со класичните лекови е што тие не предизвикуваат несакани ефекти.  Единствено што треба да се знае е дека Омега-3 киселините не треба да ги користат луѓето алергични на морска храна, а внимателни  треба да бидат луѓето со нарушено крварење, и лицата кои користат лекови кои го зголемуваат ризикот за крварење.  Омега -3 киселините се составен дел на рибиното масло, па токму затоа и самото масло  не смее да се зема две недели пред или после операција.

Ако имаш висок притисок нема што да чекаш, почни да користиш Dr.Viton Omega -3 уште сега!

Dr.Viton OMEGA-3  е достапен во аптеките на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, и во други подобро снабдени аптеки, а го има и на рафтовите во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн

https://alfalab.mk/proizvodi/p-dr-viton/omega3

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот)

Dr.Viton OMEGA-3  ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!