Одморете се од работа: Совети за „инстант“ релаксација

Доколку секојдневно се чувствувате исцрпено и изморено можеби на себе сте преземале премногу обврски. Викендот е вистинското време за релаксација!

Напорната работа и недостигот од време за одмор доведуваат до замор, што е многу лошо за вашето тело. Тука се и некои совети кои ќе ви помогнат да се релаксирате и да уживате  повторно во животот.

Дозволете си да бидете себични!

Сите ние понекогаш се чувствуваме виновни затоа што ги занемаруваме пријателите и семејството поради преоптоварениот распоред, но тоа не треба да биде голем проблем. Жените имаат тенденција да го кријат своето незадоволство од другите, но најлошо е кога  го кријат од себе. Не се обидувајте да ги задоволите другите, туку себе.

Исклучете ги лаптопот и мобилниот телефон

Понекогаш е важно да се исклучите и да имате  време само  за себе. Мислите да се релаксирате, а телефонот постојано да ѕвони . Тоа кај вас, само ја зголемува тензијата  која сте ја  акумулирале во текот на неделата .

Контрола

Најдобриот метод да се елиминираат негативните емоции е вежбањето. На овој начин ќе се ослободите од негативниот полнеж, а притоа ќе ја доведете и линијата во ред.