Неколку факти за прекумерната тежина

ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ СТРАДААТ ОД ПРЕКУМЕРНА ДЕБЕЛИНА, ОТКОЛКУ ОД ГЛАД
ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ СТРАДААТ ОД ПРЕКУМЕРНА ДЕБЕЛИНА, ОТКОЛКУ ОД ГЛАД
НЕДОСТАТОКОТ ОД СОН МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ТЕЖИНАТА ЗА 0.9 КГ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА
НЕДОСТАТОКОТ ОД СОН МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ТЕЖИНАТА ЗА 0.9 КГ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА
ЗА ДА СОГОРИТЕ КАЛОРИИ ОД ЕДЕН BIC MAC, ГОЛЕМА COCA COLA И ПОМФРИТ, ПОТРЕБНО Е ДА ПЕШАЧИТЕ ЦЕЛИ 7 ЧАСА.
ЗА ДА СОГОРИТЕ КАЛОРИИ ОД ЕДЕН BIC MAC, ГОЛЕМА COCA COLA И ПОМФРИТ, ПОТРЕБНО Е ДА ПЕШАЧИТЕ ЦЕЛИ 7 ЧАСА.
ИСХРАНАТА НА ТАТКО ПРЕД ЗАЧНУВАЊЕ ИГРА КЛУЧНА УЛОГА ВО ЗДРАВЈЕТО НА ДЕТЕТО
ИСХРАНАТА НА ТАТКО ПРЕД ЗАЧНУВАЊЕ ИГРА КЛУЧНА УЛОГА ВО ЗДРАВЈЕТО НА ДЕТЕТО
КОГА ГУБИТЕ ТЕЖИНА, ПОГОЛЕМИОТ ДЕЛ ОД МАСТИТЕ СЕ ПРЕТВОРААТ ВО ЈАГЛЕРОДЕН ДИОКСИД, ДОДЕКА ОСТАНАТИТЕ СЕ ИСФРЛААТ КАКО ВОДА.
КОГА ГУБИТЕ ТЕЖИНА, ПОГОЛЕМИОТ ДЕЛ ОД МАСТИТЕ СЕ ПРЕТВОРААТ ВО ЈАГЛЕРОДЕН ДИОКСИД, ДОДЕКА ОСТАНАТИТЕ СЕ ИСФРЛААТ КАКО ВОДА.
ЛУЃЕТО КОИ РЕДОВНО ПОЈАДУВААТ ИЛИ ВЕЧЕРААТ ВО РЕСТОРАН ИМААТ ДУПЛО ПОГОЛЕМ РИЗИК ОД ПРЕКУМЕРНО ЗДЕБЕЛУВАЊЕ
ЛУЃЕТО КОИ РЕДОВНО ПОЈАДУВААТ ИЛИ ВЕЧЕРААТ ВО РЕСТОРАН ИМААТ ДУПЛО ПОГОЛЕМ РИЗИК ОД ПРЕКУМЕРНО ЗДЕБЕЛУВАЊЕ
ПРОСЕЧНИОТ ЧОВЕК ЈАДЕ 11КГ БЛАГО ВО ТЕКОТ НА 1 ГОДИНА
ПРОСЕЧНИОТ ЧОВЕК ЈАДЕ 11КГ БЛАГО ВО ТЕКОТ НА 1 ГОДИНА
ВОЗАЧИТЕ СО ПРЕКУМЕРНА ТЕЖИНА ИМААТ 78% ПОВЕЌЕ ШАНСИ ДА НАСТРАДААТ ВО СООБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА
ВОЗАЧИТЕ СО ПРЕКУМЕРНА ТЕЖИНА ИМААТ 78% ПОВЕЌЕ ШАНСИ ДА НАСТРАДААТ ВО СООБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА
ПИЛЕШКОТО МЕСО СОДРЖИ 266% ПОВЕЌЕ МАСТИ ОТКОЛКУ ПРЕД 40 ГОДИНИ
ПИЛЕШКОТО МЕСО СОДРЖИ 266% ПОВЕЌЕ МАСТИ ОТКОЛКУ ПРЕД 40 ГОДИНИ