Не пиеш К2 витамин? Знај дека ризикот од срцева болест ти расте скоро за 50 %

Ако имаш срцева болест, имаш над 50 години или имаш вишок килограми, мораш сериозно да ги сфатиш високите температури.

Излегувај надвор само по потреба, при тоа носи лесна облека, редовно пиј вода, но не заборавај и на суплементите. Особено на витаминот К2 кој сигурно си чул дека е добар за срцето, но редовно не го пиеш.

К2 е најмалку познат витамин меѓу популацијата, што не важи и за научниците кои се фасцинирани од него. Се поголем број истражувања покажуваат дека станува збор за биорасположива, ефикасна, хранлива состојка која обезбедува придобивки и за коските и за срцето.

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Иако срцевите заболувања се водечка причина за смртност во светот, тоа не те спречува да продолжиш да пушиш, пиеш и да јадеш брза храна. Веќе кога не можеш да се откажеш од пороците, барем превенерај со суплементи, во случајов со Dr. Viton K2 Komplex – сложена мултинутритивна формула што ја одржува младоста на срцевиот мускул.

Не си уверен дека треба да пиеш Dr. Viton K2 Komplex?

Што ќе кажеш после ова…

Тригодишната анализа на К2 или менакинон-7 (МК-7), покажа дека витаминот не само што го инхибира зацврстувањето на ѕидовите на артериите поттикнато од природниот процес на стареење, туку значително ја подобрува и васкуларната еластичност.

Во студијата изведена врз животни, појачаните дози витамин К2 довеле до 37 % намалување на калцификацијата на артериите (наталожување на калциум) – независен ризик фактор за кардиоваскуларно заболување.

Холандската студија на истражувачите од универзитетот во Мастрихт, е прва кај животните што покажала дека артериската калцификација и намалената артериска еластичност, може да се коригира со зголемени дози витамин К2. Наодите ги поддржуваат резултатите од студијата заснована на населението во Ротердам, 2004 година.

Ваквите откритија за витаминот К2 се очекува да бидат особено корисни за луѓето кои земаат лекови за разредување на крвта, иако малкумина пациенти се свесни дека нивната терапија води до забрзана калцификација во артериите.

Ефектот на К2 врз срцето – научно поткрепен

Соодветниот внес на витамин К2 ги намалува васкуларните штети, бидејќи го активира ензимот познат како Матрикс Гла протеин (МГП), кој го инхибира депонирањето на калциумот во крвните садови, во превод го врзува вишокот калциум. Бидејќи не е опција да го исклучите калциумот (минералот особено им е потребен на коските) за да ги анулирате негативните ефекти, едноставно пијте К2 и артериите ќе бидат прочистени, здрави и флексибилни.

Кога витаминот К2 е во дефицит, во телото не доаѓа до соодветна активација на ензимот МГП, при што е загрозен процесот на врзување на вишокот калциум и ризикот од калцификација во крвните садови е голем. Ако телото одново и одново се соочува со недостиг на К2, со време, ѕидовите на крвните садови ќе стануваат се подебели, па тоа може да доведе до плак (типична прогресија на атеросклерозата) која пак го покачува ризикот од срцев удар.

Студијата изведена врз населението во Ротердам, поточно 4.807 здрави мажи и жени на возраст од 55 години и постари, имала за цел да ја открие поврзаноста помеѓу консумацијата на витаминот К2 и калцификација на аортата, срцевите болести и општата смртност.

Студијата покажала дека високиот внес на витаминот К2 (најмалку 32 мг дневно) ја намалил артериската калцификација за 50 %, кардиоваскуларниот ризик за 50 %, а општата смртност за 25 %.

Ваквите откритија ги поддржува уште една студија изведена врз 16.000 здрави жени на возраст од 49-70 години – после 8 години било потврдено дека зголемениот внес на витамин К2 го намалува ризикот од кардиоваскуларно заболување – секои 10 мг витамин К2 (МК-7 формата) го намалува ризикот од коронарно срцево заболување за 9%.

Каде да најдеш К2 и тоа МК-7?

Во Dr. Viton K2 Komplex – кој, освен овој клучен витамин, содржи органски калциум, магнезиум, витамин Д3 и цинк – докажано успешна синергија што диктира стабилен срцев ритам и проодни артерии.

Пробај уште денес!

Dr. Viton – K2 Komplex можеш да го набавиш и во аптекитe на: Еурофарм, Виола, Галениум, Бети, во сите други подобро снабдени аптеки, како и во ДМ-дрогериите и Cosmo – Тинекс!

Нарачај го веднаш онлајн на:

https://alfalab.mk/proizvodi/k2-komplex/

или на телефонскиот број: 02 3218 821 (Секој работен ден од 8:30 до 16:30 часот )

Dr. Viton – K2 Komplex ќе ти го доставиме на твојата домашна адреса со брза пошта!