Не дозволувај болката во колкот да ти го наруши дневниот ритам

Болката во долниот дел од телото често се јавува проследена и со болки во колковите, а причините може да бидат различни. Ако болката што ја чувствуваш доаѓа од долниот дел на грбот, колкот или од двете насоки, може ли причината да биде нешто трето?

Болката во грбот и во колкот често се јавува во пар, па може да биде тешко да се открие од каде всушност доаѓа болката. Со оглед дека коските се само дел од структурата која може да предизвика болка, мора да се мисли и на зглобовите, мускулите, тетивите, нервите…

Има начин како со само една таблета дневно да влијаеш на здравјето и на коските и на останатите делови од телото кои ти предизвикуваат болка!

СВРТИ ГО ТРКАЛОТО НА СРЕЌА И ОСВОЈ ПОПУСТ ДО 40% ПОПУСТ ВО АЛФАЛАБ, СЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА ПОЧЕКАТЕ 30 СЕКУНДИ ЗА ДА ВИ СЕ ПОЈАВИ ТРКАЛОТО ЗА ПОПУСТ.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ КЛИКНЕТЕ ОВДЕ

Dr. Viton MOVENS таблетите се идеално избалансирана комбинација на осум природни состојки кои ќе ти помогнат експресно да ја стопираш болката и во исто време да им ги обезбедиш сите неопходни материи за непречено функционирање на зглобовите, коските, мускулите.

Листата на потенцијални причини за болка во колковите е долга и често се преклопува, а ортопедите велат дека ризикот за појава на овој тип на болка во колкот се зголемува со годините, телесната тежина и некои животни навики.

Како најчести причини се сметаат: ревматоидниот артритис (кој се манифестира со болка во зглобовите, отекување, а понекогаш и ограничена подвижност), дискус хернија (се јавува со болки во долниот дел од грбот и може да дојде до притисок на нервот и болка во колкот), како и вклештување на нервот (кое дава болка во грбот, ногата и колкот).

Една таблета на ден Dr. Viton MOVENS нема да дозволи акутната болка да стане хронична, со што ќе можеш непречено и без налагодности да го пречекориш денот, а истовремено ќе ја подобриш функцијата на зглобовите, ќе го одржиш здравјето на коските и ’рскавица.

Хондроитин сулфатот и Д-ГЛУКОЗАМИНОТ  во комбинација со колаген, хијалуронска киселина, витамините Д3 и Ц, како и природната “храна“ на зглобовите – МСМ содржани во  Dr. Viton MOVENS таблетите обезбедуваат целосна поддршка на коскено-мускулниот систем забавувајќи го процесот на пропаѓање и трошење на коските, зглобовите и сите останати делови задолжени за слободно движење.

ДВИЖИ СЕ СЛОБОДНО СО MOVENS

ПРОДАЖНИ МЕСТА:
Во аптеките на ЗЕГИН, EУРОФАРМ, ДМ – МАРКЕТИТЕ, КОСМО-ТИНЕКС и во сите подобро снабдени аптеки во Македонија.

НАПРАВЕТЕ БРЗА ONLINE НАРАЧКА:

https://alfalab.mk/proizvodi/movens/

НАРАЧКИ НА ТЕЛЕФОН: (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот
(Достава до домашна адреса со брза пошта)