Nature Essential Green Tea Extract – ДВЕ ВО ЕДНО успешно ги намалува килограмите и ризикот од појава на многу болести!

Ако си од оние луѓе кои не само што сакаат да се ослободат од вишокот на килограми, туку сакаат и да останат здрави, тогаш зелениот чај е за тебе!

Зелениот чај се смета за еден од најлековитите напитоци во светот, богат е со антиоксиданси и состојки кои имаат многу позитивно дејство врз здравјето, а истовремено помага за полесно намалување на прекумерната телесна тежина.

Но зелениот чај е многу повеќе од освежувачки пијалок, и поради многуте придобивки од неговото користење тој денес може да се најде и во енкапсулирана форма, како додаток на исхраната.

Зелениот чај содржи многу лековити состојки, од кои најважни се флавоноидите.  Флавоноидите се силни антиоксиданси, ги заштитуваат сите клетки во телото, така што го неутрализираат штетното дејство на слободните радикали, и го намалуваат оксидативниот стрес.

Поради моќното антиоксидансно дејство, зелениот чај може да превенира појава на многу болести, па дури и рак.

Со редовната употреба на екстрактот од зелен чај телото не само што ќе се заштити од оксидативното оштетување туку истовремено и ќе се деоксифицира и ќе се ослободи од насобраните токсини преку топење на масните наслаги.

Флавоноидите  од зелениот чај помагаат и за одржување на цврстината и на тонусот на кожата, што е многу важно особено кога се губат прекумерните килограми.

Екстрактот од зелен чај кога се употребува во форма на додаток во исхраната може да помогне и за намалување на прекумерната телесна тежина.

Еден од најважните флавоноиди во овој чај е катехинот, тој го забрзува елиминирањето на вишокот на течности и заедно со кофеинот ја стимулира липолизата, го поттикнува согорувањето на мастите и го забрзува метаболизмот.

За зелениот чај содржи и Л-теанин, и докажано е дека може да ја подобри мозочната функција, и концентрација.  Иако содржи помалку кофеин од кафето, комбинацијата  со Л-теанинот стимулативно делува на мозочната функција.

Екстрактот од зелен чај:

  • Помага за топење на масните наслаги
  • Помага за намалување на телесната тежина
  • Ја подобрува физичката издржливост
  • Ја подобрува мозочната функција
  • Ги штити клетките од оксидативни оштетувања
  • Го намалува ризикот од појава на рак
  • Го намалува ризикот од појава на повеќето модерни болести (дијабетес,кардиваскуларни болести итн)

Ако сакаш полесно да се ослободиш од вишокот на килограми и да имаш подобро здравје, нема што да чекаш, пробај го NATURE ESSENTIAL – ЗЕЛЕН ЧАЈ ЕКСТРАКТ уште сега!

Нарачај веднаш на телефонкиот број (02) 3218-821
Секој работен ден од 8:30 до 15:30 часот.

или нарачајте онлајн: https://alfalab.mk/proizvodi/nature-essential-zelen-caj-ekstrakt/
(Достава до домашна адреса со брза пошта)

NATURE ESSENTIAL – ЗЕЛЕН ЧАЈ ЕКСТРАКТ можеш да го набавиш во Еурофарм, Виола, Плус Фарма, Галениум, Бети… во дрогериите на Cosmo и dm и во сите подобро снабдени аптеки.